ПИК TV! "Възраждане": Контролираната от ДПС прокуратура брани ППДБ - ето кои магистрати отказаха да разследват скандалния запис от събранието им (ВИДЕО)

Акценти

ПИК TV! "Възраждане": Контролираната от ДПС прокуратура брани ППДБ - ето кои магистрати отказаха да разследват скандалния запис от събранието им (ВИДЕО)

210112
на 28.06.2024
ПИК TV! Възраждане: Контролираната от ДПС прокуратура брани ППДБ - ето кои магистрати отказаха да разследват скандалния запис от събранието им (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Миналата година в медиите излезе аудиозапис от онлайн среща на ръководството на "Продължаваме Промяната", в който се коментираха изключително притеснителни факти за българската държавност: че ръководството на българските служби за сигурност е одобрено и ще бъде съгласувано с посолството и посолствата. Коментираше се създаването на временна комисия, която образно казано да "тупка топката" с имунитета на един народен представител, бивш премиер. Това припомни на брифинг депутатът от "Възраждане" Петър Петров.

препоръчано

"След това народните представители на "Възраждане" в 49-ото Народно събрание внесохме сигнал до главния прокурор и очаквахме това да бъде разследвано в най-пълна степен. За съжаление, българската прокуратура, която е контролирана от ДПС, не желае да разследва тези притеснителни факти", посочи той.

Отказ за разследване е получен от прокурор Ивайло Петров от Софийска градска прокуратура и прокурор Биляна Дукова от Софийска апелативна прокуратура. След това, "Възраждане" обжалват решенията пред Софийски градски съд. Той е приел, че постановленията са незаконосъобразни и ги е отменил и върнал преписката за доразследване.

"Не ни учуди, че прокуратурата, доминирана от ДПС, не желае да разследва техните слуги от ПП-ДБ.  След като преписката беше върната за доразследване през май тази година, очаквахме Софийска градска прокуратура да се опита да установи кои са лицата от този аудиозапис: дали наистина има външна намеса на чужди държави в ръководството на българските служби за сигурност", настоява депутатът от "Възраждане".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си
ПИК TV x
Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има привременно правителство, защото партиите нямат пари за нови избори Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има "привременно" правителство, защото партиите нямат пари за нови избори
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК