ПИК TV: Вътрешният министър Младен Маринов за бияча на полицаи от ДеБъ: Освободихме арестуваните в "Росенец" по разпореждане на премиера Борисов, ще искам оставката на шефа на МВР в Бургас (ВИДЕО)

Политика

ПИК TV: Вътрешният министър Младен Маринов за бияча на полицаи от ДеБъ: Освободихме арестуваните в "Росенец" по разпореждане на премиера Борисов, ще искам оставката на шефа на МВР в Бургас (ВИДЕО)

72677
на 11.07.2020
ПИК TV: Вътрешният министър Младен Маринов за бияча на полицаи от ДеБъ: Освободихме арестуваните в Росенец по разпореждане на премиера Борисов, ще искам оставката на шефа на МВР в Бургас (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Вътрешният министър Младен Маринов коментира опитите за провокации на етническо напрежение на брега край "Росенец", за което ПИК разкри по-рано днес. Както съобщихме агитка около Христо Иванов и опита да пробие полицейския кордон, за да стигне до сблъсъци с над 20 000 привърженици на ДПС на място, за да се стигне до кървави сблъсъци. Униформените не позволиха това, но платиха с няколко ударени полицаи. Един от тях бе нападнат от дясната ръка на Христо Иванов - мощният Ивайло Мирчев, който бе арестуван заради нападението над служител на реда.  

препоръчано

По-късно стана ясно, че незнайно защо той е освободен, въпреки тежката проява. Оказа се, че това е станало по разпореждане на премиера Бойко Борисов. 

"Премиерът заяви да настояваме изрично да бъде свикана комисията от шефовете на МВР, ДАНС и НСО и да бъде взето решение за сваляне охраната на господин Доган и на господин Пеевски. Така че ние ще настояваме още днес комисията да бъде свикана и да се вземе това решение.

Също по разпореждане на премиера -.знаете, имаше напрежение и задържани лица в парк "Росенец", лично по разпореждането му, те са освободени като са им съставени съответните протоколи за предупреждение да не нарушават обществения ред и да не са агресивни по отношение на полицаите. 

Също по разпореждане на премиера, директорът на ОДМВР - Бургас ще поеме отговорност и аз ще поискам оставката му. 

Но пак казвам - всички полицаи са там, за да пазят обществения ред и да не допуснем сблъсъци. Ние трябва да пазим човешкия живот и здраве и работим в тази посока", каза Маринов.

Министър Маринов заяви, че полицаите не са били първоначално с каски, защото са искали да покажат жест на добронамереност. "Ако бяхме с каски, значи, че отиваме да воюваме", заяви той.

Сподели:
Бомба x
Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 290
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това