ПИК TV! Каримански разбива бюджета на Асен Василев: Никой не е виждал дипломата му от "Харвард"! Може ли шофьор на трабантче да кара тир?! (ВИДЕО)

ПИК TV

ПИК TV! Каримански разбива бюджета на Асен Василев: Никой не е виждал дипломата му от "Харвард"! Може ли шофьор на трабантче да кара тир?! (ВИДЕО)

74511
на 21.11.2023
ПИК TV! Каримански разбива бюджета на Асен Василев: Никой не е виждал дипломата му от Харвард! Може ли шофьор на трабантче да кара тир?! (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Бившият депутат и топ финансист Любомир Каримански разнищва бюджета на Асен Василев за 2024 г. Планираното за държавната хазна предизвика много критики заради неизпълнимата приходна част.

препоръчано

Нямам проблеми да говоря и с най-големия опонент, ако той не се счита за крайна институция, коментира той по повод нарушената комуникация в държавата.

Преди времето, с цялото си положително предразположение да съдействам за бюджета на 46-ото НС, се отнесох с изключителна добронамереност към Асен Василев и исках да отдам знанията си. В момента, в който се разбра, че той не чува и че неговото мнение е нй-важно, а позицията му беше: Аз блестя, а вие сте тъмните, фона.....това високомерие е присъщо на хора, които имат много големи комплекси. Никога не съм си позволил да се отнеса непрофесионално и до последно защитавах неща, които са в полза на общото, обясни Каримански.

Когато имаме цупене и сърдене, като малките деца в детската градина, тогава беше най-неприятното. Особено в 47-ото НС, когато му обърнахме целия бюджет с хастара нагоре, той дори напусна залата, не пожела да остане, припомни Каримански.

Въпреки че той има претенцията с равния тон, че си владее емоциите. Но аз не виждам нищо лошо в това човек да бъде емоционален, заяви гостът.

Асен Василев няма CV, от което да видим какво е учил, какво е работил. Бих искал да видя административния му опит, който той представя, че има. Искам да видя допирателните му точки с публичните финанси или поне с финансите, обърна внимание Каримански.

Защото може ли шофьор на трабанче да кара тир. Изисква се той да докаже може ли, каза той.

Ако Кирил Петков показа вид диплома отдалече, то Асен Василев не е показал такава, изтъкна финансистът.

Дори и да е имало коментар около това да се продава Лукойл, правителството не може да продаде на своя глава компанията. Но може да притиска Лукойл с много инструменти. Още в 47 НС ми беше предложено да вкарам на комисия базата в Росенец, да се откупи. Предложението беше от ДПС, няма да казвам имена, посочи той.

Няма да се изненадам от това всички да имат и един стремеж - Лукойл да бъде препродаден или да бъде сменен собственикът, каза Каримански.

Подозирам по-дълбоки процеси, свързани с финансови отношения. Хора, които целят продажбата на Лукойл, вероятно са имали финансови задължения в миналото, и сега искат продажбата, за да могат да бъдат покрити минали финансови отношения, посочва той.

Може би определени политици са задължени на страни на Лукойл или към трети страни на Лукойл. Третата страна може да е където и да е по света. Говоря принципно, като група. Казвам само какви са възможностите, обясни финансистът.

Смятам, че в случая дори Асен Василев и ПП ще бъдат инструмент на тази продажба. Те няма да са в основата, по думите му.

Бакшишите не са сериозно перо в бюджета, това не е качествен приход, заяви Каримански в коментар на идеята на Асен Василев да се обложат бакшишите на сервитьорите.

Не е имало нищо драматично с картината на вноса, какво се е променило. С три или четири пъти нещо се е променило. Допускам, че макропрогнозата им не е вярна. Въпросът е дали скандалът с боя на директорите в НСИ през 2022 г. не е бил за данните, които се подават и тяхната обработка. Имаше корекция от 10 милиарда за БВП. Вносът виждаме, че намалява в пъти. Как да вярваме на Асен Василев, че БВП ще расте. Между БНБ и министерството винаги е имало разлики, а тази година такива разлики няма. Андрей Гюров още е в УС на едно сдружение, каза Каримански.

Проверка може и да е направена, но да е наредено 

Защо една друга власт не се поинтересува какво става, ако тази не се интересува - съдебната, и ако има нарушение на Закона за БНБ, къде е прокуратурата, попита Каримански и допусна, че проверка може да е направена, но да не е изявена.

Притеснително е, че се нарушава закон, а никой не сезира органите. Парламентът затова е толкова равен и сив, каза Каримански.

Андрей Гюров, подуправител на БНР, който отговаря за златото на България, не само участва в НПО, има участие и във фирма за метали. Ще се прави официална вътрешна проверка в БНБ, но какво стана с нея. Но има и комисар Макгинес, която отговаря за системата от централни банки в Европа, каза Каримански.

Делото ми за клевета с Асен Василев е приключило до етапа разпит на свидетели, уточни Каримански.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 декември - денят носи успех на Телците и Лъвовете, възможни финансови загуби за Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 декември - денят носи успех на Телците и Лъвовете, възможни финансови загуби за Водолеите
ПИК TV x
Цветанка Андреева с ТОП КОМЕНТАР пред ПИК TV: Зад Денков има мнозинство, зад Пеевски няма. Играта на Радев е да... (ВИДЕО) Цветанка Андреева с ТОП КОМЕНТАР пред ПИК TV: Зад Денков има мнозинство, зад Пеевски няма. Играта на Радев е да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК