ПИК TV: Радев възложи на Горица Грънчарова да състави кабинет до 19 август и обяви датата на изборите - 20 октомври (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

ПИК TV

ПИК TV: Радев възложи на Горица Грънчарова да състави кабинет до 19 август и обяви датата на изборите - 20 октомври (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

121982
на 09.08.2024
ПИК TV: Радев възложи на Горица Грънчарова да състави кабинет до 19 август и обяви датата на изборите - 20 октомври (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавният глава Румен Радев прие кандидата за служебен министър-председател в президентската институция и ѝ възложи да състави служебно правителство, информират от пресслужбата на Президенството. 

препоръчано

По-рано стана ясно, че в изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът Румен Радев определи заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. 

Радев й възложи да състави кабинет и обяви най-подходящата, по думите му, датата на новите избори - 20 октомври. А най-късно до 19 август Грънчарова трябва да представи проект за състав на служебния кабинет. 

Благодаря, че приехте тази важна задача. В нейното изпълнение вие ще разчитате само на себе си. Натрупаният опит ще ви помогне за това нещо. Благодаря на служебния премиер Димитър Главчев за усилието и за постигнатите резултати и най-вече за това, че пое отговорност в труден момент. Винаги, когато съм съставял служебен кабинет, съм се стремял служебният министър председател да е равно отдалечен от партиите. Нямаше как принципът да бъде спазен при г-н Главчев, каза Радев.

През изминалите месеци се натрупа напрежение по оста за употребата на властта от политически сили. Кабинетът на Главчев в тази ситуация трудно би постигнал спокойствие на фона на изостренатата предизборна кампания и при едни много оспорвани бъдещи избори. Поздравявам го с достойната постъпка, каза Радев.

В тази ситуация вие сте единствен възможен кандидат. Убеден съм, че осъзнавате тази отговорност. Надявам се, че ще съставите един служебен кабинет, който наистина да ни преведе през критичната ситуация, каза още той.

Поемам този мандат с ясното чувство за отговорност за съставяне на правителство. Основната задача на кабинета, който ще сформирам е, ортанизирането на изборите, каза Горица Грънчарова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК