Вход
София
Времето в София -13 o C

ПИК TV: Русенски фирми протестираха с шествие срещу цената на тока

ПИК TV: Русенски фирми протестираха с шествие срещу цената на тока

на 29.07.2015
1898
1
ПИК TV: Русенски фирми протестираха с шествие срещу цената на тока
Автор: ПИК
29.07.2015
1
1898

Русенски фирми от сферата на леката промишленост се включиха в организирания национален протест срещу повишаването на цената на тока. Макар работниците да бяха доста по-малко от очакваното, те компенсираха бройката с колоритна атмосфера.

Шествието тръгна от Западната промишлена зона, където се намират повечето от предприятията. Участниците се бяха въоръжили с вувузели, свирки и барабани. Те носеха и плакати с надписи "Да на реформите, не на кражбите в енергетиката". Работниците преминаха по улиците на Русе до площад "Батенберг", озвучавайки протеста си.

"Не" на повишаване на цената на тока, "да" на трайно истинско решение на проблема на енергетиката. Такова има, има девет човека които ще заседават в петък, нека да го прегледат внимателно и да вземат правилното решение", заяви изпълнителният директор на една от фирмите.

И работници, и работодатели са притеснени, че със скока на цената на електроенергията ще намалеят приходите на фирмите. Ще се наложи увеличение на цените, а оттам пък няма да има пари за работни заплати и може да се стигне дори до съкращения на работни места.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21121
архив

След катастрофална загуба треньорът казва на отбора си: - Момчета, аз ви казах да играете както никога досега, а вие играхте, сякаш никога досега не сте играли...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x