Вход
София
Времето в София -7 o C

ПИК TV: Синдикати и работодатели на внушителен протест пред Министерски съвет

ПИК TV: Синдикати и работодатели на внушителен протест пред Министерски съвет

на 29.07.2015
1386
0
ПИК TV: Синдикати и работодатели на внушителен протест пред Министерски съвет

С искане за реформи и спиране на кражбите, синдикати и работодатели излязоха заедно на внушителен протест пред Министерския съвет срещу скока на цените на тока.

Настояваме за реформи и обективни цени на електроенергията, заявиха протестиращите и се отправиха към сградата на КЕВР. Не искаме да се караме от кого да бъде платена сметката. Искаме сметката да не бъде надписана, заяви Васил Велев, председателят на АИКБ. Според него сметката е надписана с 1,3 млрд. лева и това се дължи на преференциалните цени, с които се изкупува енергията от американските централи, както и фотоволтаиците. Синдикати и работодатели призоваха производителите на енергия да продават на обективни цени така, както те продават своята продукция.

Протестиращите носят плакати: "Няма да плащаме кражбите в енергетиката", както и такива с искания за оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов. От КНСБ пък заявиха, че 5-те%, които правителството възнамерява да събира, ще доведат до фалит на редица производители на електроенергия. Работодателите отбелязаха, че за първи път в новата българска история те излизат на протест, за да запазят своите предприятия.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21132
архив

Един габровец се качил на покрива на къщата си за да го поправи защото била се счупила една керемида. По едно време се подхлъзнал и взел да пада надолу. Прелитайки обаче до прозореца той извикал на жена си: "Женоо, днес готви за един по малко!"

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x