Писателят Христо Стоянов пред ПИК: Другарката Нинова да плесне с ръце и да се вземат със Слави. Но той нито е чел повече, нито има легитимна диплома

АВТОРСКИ НОВИНИ

Писателят Христо Стоянов пред ПИК: Другарката Нинова да плесне с ръце и да се вземат със Слави. Но той нито е чел повече, нито има легитимна диплома

174991
на 12.04.2021
Писателят Христо Стоянов пред ПИК: Другарката Нинова да плесне с ръце и да се вземат със Слави. Но той нито е чел повече, нито има легитимна диплома
Автор:   ПИК

Изборите приключиха, ЦИК обяви официално резултатите и разпределението на депутатските места. Но фактите след парламентарния вот продължават да се коментират, а поведението на новите политици и бъдещето на парламента и кабинета са сред най-актуалните теми на деня. 

препоръчано

Специално за ПИК писателят Христо Стоянов коментира своята гледна точка за случващото се на родната политическа сцена.

- Господин Стоянов, къде ви намираме? 

- В Суворово съм. Хубаво е да си продавам книгите, няма да чакам Слави да вземе да му пея. Въпреки че наистина пея зле и наистина ще се впиша. 

- Значи попадаме "в точката" още в самото начало. Да поговорим за Слави и за нещата, които се случват с днешна дата в родната политика. Как виждате като политик своя "любимец" - лидера на Шишобакшиковата партия?

- Аз не го виждам като политик. Всъщност, даже имам усещането, че и той не се вижда като политик и е шашнат от цялата тази ситуация.

- Затова ли го няма на хоризонта?

- Ами то не може да се обясни по друг начин. Аз отдавна съм го казал - едно е гражданско поведение, друго е, когато влезеш и изведнъж трябва да мислиш като държавник. Защото гражданското поведение няма нищо общо с държавническото мислене.

Държавническото мислене има други постаменти, други основи. Лесно е да наблюдаваш света през окуляра на собствения си фризер. Трудно е да го наблюдаваш през призмата на държавата и на нейните възможности. Лесно е да кажеш: "Искам 500 лева пенсии", но е когато влезеш в парламента, разбираш колко е трудна събираемостта на данъците, откъдето все пак идват пенсиите. И как ще създадеш правила за това нещо. Аз не знам как ще се справят.

Плоският данък беше идеалният вариант за България. Оттук нататък какво ще направят? Мика Зайкова ли ще решава тези неща? Все си мисля, че човек би трябвало да знае старостта откъде започва. Наистина, човек, който не е създавал семейство и не е правил семеен бюджет досега, едва ли би се справил с държавния бюджет. Колкото и да отричаме Маркс и Енгелс, Енгелс го беше казал за микро и макро обществото в "Произходът на семейството, частната собственост и държавата". 

- А в тази сложна политическа конфигурация другарката Нинова къде я виждате?

- Другарката Нинова да плесне с ръце и да се вземат със Слави и отлитат нанякъде, защото ми писна. Тя и без това иска да си говори с мъже. Бойко явно не й е достатъчен. Нека да се вземат със Слави.

- Не се задава светло бъдеще на политическия хоризонт...

- На политическия не знам, но и на българския нищо светло не се задава. Знаеш ли, сега идвам в Суворово и много ми се иска да го кажа. Идвам от Варна, през Аксаково, селата Калиманци, Изгрев, Суворово. Фантастичен път са направили!

Да пееш и да караш, да пееш и да караш! Какво искаха?! "Асфалт не се яде". 20 хиляди човека ядяха благодарение на асфалта. 20 хиляди работещи, с по 4 човека в семейство, взимаха по 2-3 хиляди лева заплата И нямаше закъснели плащания, имаше обществени поръчки и всичко по някакъв начин вървеше в тази държава. Вчера говорих с един приятел в Германия.

Казва ми: "Ние не сме недоволни от Бойко. Но не трябваше да казва "Аз направих тези пътища". Ей това ги е впечатлило - "его"-тизмът, не егоизмът, "аз"-ът, "аз"-овото говорене. А Слави нима не говори на "Аз"?! Плюс това, каквото и да винят Бойко, не всеки е длъжен да чете художествена литература. Но нима Слави Трифонов е чел повече от Бойко?

Слави няма легитимна диплома дори, докато Бойко Борисов има. Има и генералски чин и т.н. Дайте да видим Слави колко книги е прочел. Да, има две книги, но не той ги написа. Написаха му ги. Лошото е, че този, който му ги написа, е от другата политическа сила.

- Все пак как виждате нещата - ще има ли кабинет, ще успеят ли да се разберат помежду си новите политически играчи?

- Не, няма да има кабинет. Или ако има, той ще бъде проформа. Първо - нямат капацитет. Какво могат да направят? Второ - тепърва ще създават връзки, контакти. Бойко Борисов 14 години се бори за тези контакти. И започна като кмет. Той тогава започна да създава контактите си - като кмет на София.

Какво тепърва ще се прави, какъв екип ще се направи - от хора, които разбират от политика, от финанси, от законодателство? Какви закони ще се коват оттук нататък и как ще ги направят? Нямам нищо против - аз съм за промените. Но не промяна на всяка цена и с хора без грам понятие. 

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 207
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това