Писателят Христо Стоянов пред ПИК: Ресторантьорите смъкват гащите на държавата, а какво са дали?! Сервитьор и рапър може да стане всеки, но добър здравен министър имаме един

АВТОРСКИ НОВИНИ

Писателят Христо Стоянов пред ПИК: Ресторантьорите смъкват гащите на държавата, а какво са дали?! Сервитьор и рапър може да стане всеки, но добър здравен министър имаме един

147431
на 27.01.2021
Писателят Христо Стоянов пред ПИК: Ресторантьорите смъкват гащите на държавата, а какво са дали?! Сервитьор и рапър може да стане всеки, но добър здравен министър имаме един

Около 150 души се събраха общо на сочения за национален протест на ресторантьорите днес. Сред тях има и работещи в детски и занимателни клубове, които също искат да им бъде позволено да работят. Мотивите им са, че училищата ще отворят, но не си дават сметка, че там децата от различните класове не се смесват, както това се случва в школите. Ресторантьорите пък се заканват да отворят на 1 февруари, въпреки, че забраната за тях важи до 1 март. 

препоръчано

Темата специално за ПИК коментира писателят Христо Стоянов, който по-рано избухна със свой коментар срещу акцията на заведенията и събра куп отзиви в социалните мрежи.

- Господин Стоянов, публикувахте много интересен коментар за протестите на ресторантьорите, който наричате "дискотека пред Министерски съвет".

- Ами да. То си е детска дискотека, по обедно време. Без маски. Всъщност, много малко хора бяха с маски и то маските бяха под брадичките. Защо не влезе едно РЗИ вътре между протестите и за нула време ще им събере необходимите им донорски пари от държавата. Защото те искат да ползват държавата като донор. Те не искат нещо да дадат на държавата. Много от тях знаеш как събират сметките и т.н.

- Казвате още, че "хората със свалените маски се опитват да смъкнат гащите на Държавата"...

- Да. Лошото е, че успяват. Много ми е интересно - първите, които буквално "свалиха гащите" на Бойко Борисов, са ресторантьорите.

Не интелигенцията, не и писателите.

Които в крайна сметка леко намазаха покрай ресторантьорите със смъкване на ДДС за книгите. Всъщност, не писателите намазаха, а издателите. Друг е въпросът дали те намалиха цените на книгите. Вероятно утре-вдругиден ще започнат да издават "Избрани ресторантьорски сметки". Но първите, които успяха да свалят наистина "гащите на държавата", това бяха ресторантьорите. Никой не успя. Производителите не успяха, земеделците и фермерите не успяха. Успяха ресторантьорите.

Това ли е най-сериозният бизнес?! Аз, доколкото знам, те са 4-5% от брутния вътрешен продукт.

Просто е ужасяващо. В крайна сметка, когато човек се хване да развива един бизнес, той поема и неговите пасиви, и негативи в бъдеще време. Разбира се, никой не е очаквал такава пандемия, но той би трябвало да отчита и слабите моменти и би трябвало по някакъв начин да се застрахова. Първата застраховка, най-сигурната застраховка са осигуровките пред държавата, данъци и т.н. Всички тези хора се бунтуват, защото държавата все пак казва: Покажете вашите осигуровки, на колко сте се осигурявали, какво сте скрили, за да може и ние да ви дадем.

- Казвате също, че "ако "COVID-19" е отровно бойно вещество, то те са тези, които са мобилизирани да го разпространяват". Защо?

- Ами разбира се. Аз си спомням лятото ли ги пуснаха отново или есента. Но тогава беше ужасно. Те се разкарваха около масите, въпреки че трябваше да бъдат с маски, ръкавици, предпазни шлемове - нямаше такова нещо. Разхождаха се като коне с торби със зоб за коне под брадичките. (Навремето така разхождаха конете в Габрово, така минаваха и пред вкъщи - слагаха им едни зебла отпред, пълни със зоб). Та същата е историята и с тези маски.  А да не говорим, че почват и да те овикват, което допълнително води до плюнчене. Защото го правят отвисоко и те овикват защо си им направил забележка. И същите тези хора сега са там и крещят един на друг. И искат оставки.

Между другото, най-добрият министър на здравеопазването имаме в момента. Невероятен човек излезе! Аз съм изумен от този човек, изумен съм от реакциите му. Един благ и безкрайно твърд човек, който отстоява позициите си. Просто знае цената си. Знае какво знае, какво може и какво трябва да се направи. Никога не сме имали такъв здравен министър. Никога! През тези 30 години. Не знам, преди вероятно е било по-лесно да бъдеш здравен министър - защото имаше някаква "партийна държава", както се казваше и - каквото нареди партията. Но тук за първи път ние улучваме на здравен министър. 

- Предизвикателство за него е и настоящата обстановка...

- И то такава обстановка! Просто го видяхме какво знае е какво може. Един човек, който за един месец смъкна и заболеваемостта, и смъртните случаи. От първо място в света по смъртност го доведе до 17 място в Европа. И тези му искат оставката? Защо му искат оставката? Защото, в крайна сметка, сервитьор и рапър може да стане всеки. Но здравен министър имаме един. 

Сподели:
Бомба x
Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това