Планински спасител каза причината за инцидента с французин на Седемте рилски езера

Инциденти

Планински спасител каза причината за инцидента с французин на Седемте рилски езера

17191
на 27.05.2024
Планински спасител каза причината за инцидента с французин на Седемте рилски езера
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Липса на подготовка, липса на преценка и лоши метеорологични условия са основните причини за инцидента, станал на Седемте рилски езера, при който пострада французин.

препоръчано

"За съжаление тенденциите показват, че такива неща се случват и явно ще продължават да се случват. Според нас в този случай е причината, че не е бил добре подготвен туристът. Тръгнал е да катери връх с някакво въже, но без никаква осигуровка. Без необходимите средства за катерене. Явно си е изпуснал въжето и е последвало много тежко падане от 20, 30 метра може би", каза Божидар Джокин от БЧК.

По думите му недобрата преценка е довела до инцидента. Той допълни, че тепърва започва тежкият сезон за спасителните екипи, защото именно юли и август са най-натоварените месеци откъм туристопоток.

"За съжаление голяма част от туристите не са добре подготвени, не са добре екипирани. Не преценяват маршрута и се случват много инциденти", поясни Джокин пред БНТ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК