Плевнелиев разби Слави: Борисов говори, Трифонов мълчи. Пълното единодушие в парламента издава задкулисие

Акценти

Плевнелиев разби Слави: Борисов говори, Трифонов мълчи. Пълното единодушие в парламента издава задкулисие

85300
на 21.04.2021
Плевнелиев разби Слави: Борисов говори, Трифонов мълчи. Пълното единодушие в парламента издава задкулисие
Автор:   ПИК

Без да съм говорител на Борисов, но все пак аз слушах внимателно и разбрах какво той каза днес. Това, което той каза, се базира на факти. Той ясно заяви, че в парламента има огромно мнозинство и зададе един елементарен въпрос, който аз също си задавам - как така с пълно единодушие се гласува всичко - това значи, че някой някъде преговаря и това се нарича задкулисие. 

препоръчано

Това заяви пред Нова телевизия президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев.

"Нямаше противоречие между думите му "Ще се бием"  - той имаше предвид ПП ГЕРБ. Аз не считам, че той е обидил партия ИТН, защото каза едно "Ако". Все пак ние очакваме те да направят правителство. Защото считам, че това е посланието, което всички други партии комуникираха - ако все пак има правителство, то ще бъде с мандата на ИТН. И аз много съжалявам докъде докарахме нашата демокрация. Защото бойко Борисов говори, Слави Трифонов мълчи. Втората политическа сила мълчи. И това е нещо много трагично. Сега да видим как "ще изметат" 800 000 българи, 135 кмета, не знам колко областни управители... Да видим как ще ги изметат", коментира той.

Плевнелиев заяви, че има няколко имена, достойни имена, които биха били кандидат-президенти. Едното е на Кристалина Георгиева.

"Едно служебно правителство може да свърши много работа. Аз съм назначавал две служебни правителства и всяко едно от тях свърши много добра работа. Правителството на Марин Райков спаси много народна пара след фалита на КТБ. Второто служебно правителство изми срама, че нашата катедрала "Св. Александър Невски" беше незаконна и на това отгоре нашият патриарх си нямаше патриаршески дом. ние това безобразие го изчистихме", заяви той.

"Аз считам, че ще има избори. Но президентски избори. Ако сега тръгнете на парламентарни избори - моят съвет към всички - поне си променете бюджета", заяви още той.

За проекта за мажоритарни избори, той заяви: "Винаги съм казвал, че най-добрата изборна система е смесената - при която половината народни представители се избират мажоритарно, втората - партийно. Но и двустепенна мажоритарна система да се гласува, нека да я направим, това ще ни доближи до американския модел".

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 208
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това