ПОЕВТИНЯВАНЕ: Новата цена на газа влиза в сила от днес

Икономика

ПОЕВТИНЯВАНЕ: Новата цена на газа влиза в сила от днес

9265
на 01.06.2020
ПОЕВТИНЯВАНЕ: Новата цена на газа влиза в сила от днес
Автор:   ПИК

Влиза в сила новата цена на газа за юни, която енергийният регулатор ще постанови по-късно през деня.

Предварителните разчети сочат, че синьото гориво трябва да поевтинее с малко под 2%.

По информация на БНР обаче “Булгаргаз“ ще поиска намалението да е по-голямо - с около 9%. Ако това стане факт и искането бъде одобрено, енергийният регулатор трябва да реши дали да преразгледа и намали и цените на топлоенергията за този месец.

Според правилата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) това се прави при промяна на цената на синьото гориво с повече от 5%.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това