ПОЕТАПНО: Проф. Момеков разкри кога и как трябва да се разхлабват мерките

Акценти

ПОЕТАПНО: Проф. Момеков разкри кога и как трябва да се разхлабват мерките

32229
на 11.01.2021
ПОЕТАПНО: Проф. Момеков разкри кога и как трябва да се разхлабват мерките
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Винаги трябва да търсим баланс между здравната полза от едни мерки и икономическия гнет. Икономиката е важна, но трябва да мислим за последиците. Трябва да се поотворят мерките, но много разумно. Това смята фармакологът проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация.

препоръчано

Той отбеляза ползите от ваксините.

"Постмаркетинговият опит за ваксините срещу коронавируса вече е огромен. Все по-ясно става, че ваксините са доста по-безопасни от коронавирусната инфекция. Тези ваксини не се правят с някаква користна цел. Тези ваксини в момента са начин човечеството да се справи с този проблем", каза пред БНР специалистът.

"Все още има неясноти относно това дали ваксинираните могат да разпространяват вируса и трябва да се изчака повече медицинска информация, стана ясно от думите на фармаколога. Ваксините се правят по начин, който „запознава“ имунната система с т. нар. шипчест протеин, spike протеин", поясни Георги Момеков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК