Вход
София
Времето в София 22 o C

ПОКЪРТИТЕЛНА ДРАМА! Корнелия Нинова остави без пенсия десетки служители на "Техноимпекс"! Вдовица плаче пред ПИК: Мъжът ми умря, без да види стотинка

ПОКЪРТИТЕЛНА ДРАМА! Корнелия Нинова остави без пенсия десетки служители на "Техноимпекс"! Вдовица плаче пред ПИК: Мъжът ми умря, без да види стотинка

на 22.05.2019
231780
54
ПОКЪРТИТЕЛНА ДРАМА! Корнелия Нинова остави без пенсия десетки служители на "Техноимпекс"! Вдовица плаче пред ПИК: Мъжът ми умря, без да види стотинка
Автор: ПИК
22.05.2019
54
231780

Лидерката на БСП Корнелия Нинова остави без пенсия десетки българи и обрече на мизерия семействата им. Това разкриват пред ПИК пострадали от бизнес аферите на бившата синя приватизаторка и недоумяват как сега същата жена има очи да обещава пенсии и заплати и да иска властта.

"Мъжът ми умря, преди да дочака стотинка пенсия. Работил е близо 20 години в "Техноимпекс" и накрая си отиде съсипан от подигравката с труда му". Това разказа пред медията на вдовицата на един от работниците в скандално приватизираното от Корнелия Нинова срещу 70 000 долара дружество с близо 2 млн. долара активи - Станка Иванова.

Жената е от китно градче в Южна България, но е напуснала родината заедно с децата си, омерзена от случващото се у нас по времето на Тройната коалиция. Тогава мъжът й трябва да се пенсионира, но научава жестоката истина - всички документи на дружеството са изчезнали след приватизацията му от Корнелия Нинова. Компанията вече няма архив, нито офис, няма от кого да се търси отговорност. 

Целият му трудов живот, заедно с този на още десетки негови колеги, работили в Либия, Тунис, Мароко е заличен с лека ръка от скандалната приватизаторка, която днес обещава на избирателите чудни пенсии! Преди 2 години и други над 30 служители на "Техноимпекс" се оплакаха на депутати в подписка до парламента, че нямат осигуровки за период от цели 5 години, докато собственик на компанията е бил настоящият лидер на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе инициирана от Георги Атанасов Чернев, който при пенсионирането си разбира, че не са му плащани вноски за пенсия в период от пет години, докато е работил в Либия като служител на „Техноимпекс“. В подобно положение били още 29 негови колеги от цялата страна, за които либийската държава е превеждала пари на „Техноимпекс“, а външнотърговското дружество на свой ред е пропуснало да ги внесе в държавния пенсионен фонд.

Ощетеният Георги Чернев води безуспешно дела от 2011 до 2013 година, като впоследствие се оказало, че документите за неговата и на колегите му работа са унищожени при продажбата на „Техноимпекс“ на „Неохим"- София. Работниците са в шок и не крият възмущението си от лицемерието на Корнелия Нинова, по чието време по думите му е извършена несправедливостта към него и колегите му. 

Някои, като мъжа на Станка, така и не дочакват пенсия и умират, съсипани и омерзени, че оставят семействата си в пълна мизерия. 

"Мъжът ми работеше от 1986 г. в „Техноимпекс“ и в Бенгази работеше на пречиствателна станция. Не съм била наясно с това къде е назначен и разбрах за нередностите, когато не му дадоха пенсия.

След като той почина и на мен ми казаха, че по закон мога да получа от неговата пенсия, за да си добавя от моята, която е инвалидна. Оказа се, че освен трудовият му в стаж в България, не му излиза никъде другаде прослужено време.

Той приживе се надяваше на много добра пенсия, след като толкова дълги години е работил в чужбина. Това бяха неговите думи, но се оказа, се няма документи за всичко това. Разполагаме само с документите, че са превеждани парите му от Либия в швейцарска банка и така са идвали до България", разказва още Иванова.

Друго нищо не знам и не съм образована, за да коментирам кой какво е правил и как го е правил. Но е ясно, че това не е редно, признава жената и дори по телефона от Лондон, където живее при децата си, не може да скрие сълзите си.

СКАНДАЛНА СДЕЛКА: Корнелия Нинова лапнала 3 млн. лв. срещу 70 000 долара! (ДОКУМЕНТИ)

СКАНДАЛНА СДЕЛКА: Корнелия Нинова лапнала 3 млн. лв. срещу 70 000 долара! (ДОКУМЕНТИ)

Председателят на БСП Корнелия Нинова е придобила...

на 22.05.2019

"Не може да е бил 18 години в друга държава, аз отгледах сама децата ни, да е работил и да не е бил осигурен, уж в държавно предприятие. Имаме трудов договор от 12 април 1986 г. от „Техноимпекс“, но ето, че няма стаж, като не му е плащано.

Има много други хора, с които е бил там на работа и са свидетели, че е работил там, но сега няма документи. Аз търсих начин да си добавя нещо към пенсията преди време, защото е  200 лв., но намериха децата нито сграда, нито контакти с тази фирма. Казаха ни, че той не се е осигурявал. И така те заминаха за чужбина и аз с тях. Имам три деца и сега внучетата си гледам в Англия. Те ни изгониха!", казва още омерзената вдовица, която не е спряла да тъжи за родината си, която напуска именно зарази мошеническите схеми на приватизаторката Корнелия Нинова. 

"Тези с големите коли и имоти, не ги интересува и не ни слушат. Да ми кажат сега защо съм далече, като 40 години съм работила за държавата и сега имам 200 лв. пенсия?

Преди години ми се обади една медицинска сестра, която 15 години е работила в Либия и след гурбета се оказало, че и тя няма пенсия. Искаше да завеждаме дела, но мен ме е страх и затова не искам да се пише името ми и да се замесват децата ми. Ние сме си отишли и сме намерили начин да живеем. Жалко е, че изгониха децата". не крие мъката си за огромната емигрантска вълна в края на 90-те и началото на новия век изстрадалата жена.  

Сподели:
Напиши коментар »
(54)
1
Търсете за отговор Филип Димитров,Иван Костов,СерГей Станишев и най-вече Тиквоч Тиквунов Питеков.
2
МРЪСНА ДОЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА ТВАР!!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Пунта Мара - работил в Лбия, но нямало документи по причина техноимпексова, поредните ДС - комунистически пасквили, създавани от доносници на ДС и МВР или техните деца.
6
До 2,3,4,5. Вие за Тиквун Питеков ли говорите,защото той е червен комуняга.
7
Да и даде Неделно шефа ви мекия сбъркана
8
ЙО е кореспондирала с СССР по таен шпионски землянски ,шумкарски начин от тайна квартира , която се е намирала близо до Шабла ..имало е релейна станция там за подслушване на Ттор Живков ..
9
Боже, боже … абе ПИК вие сте инжектирани с бяс по отношение на Йончева и Нинова. Ставате смешниииииииииии!!!!!! Утре ще чуем, че и човек са убили...егати сайта...… смрад....
10
Нинова да се задави с парите, които е окрала, вкл. и тези за пенсии на хората!
11
ВИЕ БЪЛГАРСКИ ТРУЖЕНИЦИ ВЕРОЯТНО ЗНАЕТЕ ЧЕ РАБОТЕЩИТЕ ЧРЕЗ ТЕХНОИМПЕКС В ЧУЖБИНА ПОЛУЧАВАХА 10 % ОТ СУМАТА КОЯТО ИМ ПЛАЩАШЕ ЧУЖДАТА ДЪРЖАВА И З0 % СЕ ПРИБРА И ИЗПОЛЗВА ОТ НИНОВА - ПРИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ТЕХНОИМПЕКС.
12
Ами питай Боко тиквата защо имаш 200 лева пенсия. Вас, пенсионерите не ви брои за живи. Последните десет години виж как е вдигал пенсиите и пак гласувай за него. Ако държавата му разкрие и конфискува офшорните сметки, за всеки пенсионер ще има коледен бонус от 1000 лева, без да се ощетява бюджета.Банкянския крадлив и лицемерен мръсник унижава пенсионерите, тъй както никой друг политик не го е правил. А вчера имаше наглостта да се подиграва с козичката на оная женица, за която животните бяха единствената радост в битието и.
13
то това беше навсякъде в ТКЗСата и предприятията - за да разграбят другарете червени, сини и пембени активите, изхвърлиха архивите, библиотеките и каквото се сетите, което не става за продан, на сметището за да се освободят помещения за търгове, наем и тн, хората с години не можаха да докажат трудовия си стаж, и от унижение немалко си отидоха без време, но като стане премиер Импексова обещава да компенсира семействата им на Замбабве
14
Пенсиите и заплатите отиват за колекционерите на апартаменти, имоти у нас и чужбина и офшорни сметки и фирми! Краде се безскрупулно от всички простосмъртни българи и хич не им пука, че нацията се стопява и утре ден няма и кого да крадат
15
Искаме си отново БeСиПету и ЗАДЪЛЖИТЕЛАНАTA купонна система. Стига с това неравенство !!! Другарски съдилища, затвор и РАЗСТРЕЛ за богатите - ЗА ДА СМЕ СИ ОТНОВО ВСИЧКИ ЕДНАКВО БЕДНИ !!! Вън от ЕС и НАТО !!! Искаме спиране на Интернет и капиталистическата пропаганда !!! Искаме да сме като дугарите в Северна Корея и Другаря Радев под ръка с Другарката Нинова да ни водят към комунизъма и реките от шербет !!!
16
За пендзийти - ясну! Ма що ни ричети колку децай изела Нинова?
17
С 4-5 лв се увеличава годишно пенсията, а Борисов и крадливата му шайка си увеличават с по 400-500 лв огромните незаслужени заплати, базирайки се на измисленото понятие средна заплата и то на няколко месеца!
18
Налапала е тая цигара все едно ми е налапала ...
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Хадеее,още малко.Ако съм на Нинова ще ви скъсам задника от дела,като ще настоявам публично са се обяви резултата .
21
Пратили го на работа в пречиствателна станция, нагълтал отровите, умрял рано, та така и не разбрал, че не са му внасяли осигуровки за пенсия. Обаче либийците си превеждали доларите в Швейцария! Корни, къде са доларите?Дали изобщо са стигнали до България? Или след години са кацнали от някоя офшорка по сметката на някой друг, роден с позлатен златен биберон, скромен като Ленчето, та не попитал от къде са парите, ама ги изхарчил.... То, като ги изхарчиха тези откраднати през Импексите милиони, поне да бяха направили нещо с тях - фирми с оборот и износ, пътища, мултинационални компании, нещо на лице да имаше, че да има възврdщаемост от парите....а, то нищо, некадърници. В България имаше 10 импекса, основните пари се изнесоха през тях. Такива бушони, като Корни са получили само трохи за услугите си...
22
затвор за крадливата крушарска циганка
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
ще скъса както заради приватизацията на импекса изяде де що седесарски чеп имаше, а след това мина на рязани депесарски суджуци и със същия сурат ви целува всяка година на бузлуджа долни червени извратеняци
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Боже, каква лоша жена, Боже!!! Корнела е женското на дявола! Защо не се огледа, защо не се ослуша??? Хората не я обичат. Че с нея и нейната половинка елена йончевата/малките букви са верни/.БЕЗСРАМНИЦИ!!!
27
Добре де, публикувахте имената на жената, да и се обадим и поговорим за приблема с Трхноипмпекс. Защо не го споменавате? Тук работят извратени и платени нищижества, които идвайки сутрин започват да съчиняват за каквото се сетят. Не ви ли стигат 92 заведени дела, че искате още. Нека първо Бащицата си замине, Цацата е пътник, идва Лозан Панов като главен прокурор. Давате ли си сметка какво ви чака?
28
Лелееее, колко пари ще изкара Нинова ако заведе дела на тази редакция!!!! Ще си купи вила на морето при всяко положение.
29
Не сте само вие.Така сме стотици...
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Абре ГЛЪМАРИ,през 1989г след дългогодишно управление на ШУМКАРИТЕ /обирджиите на мандри/ БЪЛГАРИЯ е във фалит,спират плащанията по външният дълг,пенсионния фонд е празен,магазините също.През 1997г след управлението на Виденов и ВЕУИКИЯ финансист Гечев,БЪЛГАРИЯ е във фалит пенсиите 3 долара,заплатите 7,8 долара,фалирали 16 банки,това е статистиката след управлението на ШУМКАРИТЕ.Не забравяйте и Пешо ДАМАДЖАНАТА,който искаше да изпрати танковете срещу протестиращите граждани.Ако не помните тези факти значи сте 80% ДЕБИЛИ.
32
отговор на коментар
Внуци и бял ден да не види долната кучка
33
отговор на коментар
Да попитам като неразбиращ, бай Тошо колко пъти е увеличавал пенсиите на възрастните хора ? По негово време хората се пенсионираха с 50 до 80 или 100 лв., в този диапазон. В последните години започнаха, макар и по-малко, но по етапно да се вдигат. Сега, за да заживее народът по-добре, хайде всички сдобили се с крадените пари , да ги върнат, ако мислят за народа си. По отношение на недоказан стаж за пенсиониране, търсете причината в комунетата, защото това беше масова практика в някои предприятия, умишлено да се скрива стажът на работника, а дори имаше случаи да се оправдават с това, че уж Архивите им се били наводнили от дъждове, пък на някои им се били запалили и изгорели. Е, а сега доказвай стаж, като всички вдигат рамене! Как стават тия работи ? Язък си за хората, като някои не доживяха от тревоги и си заминаха от този свят. Жал ме е за такива работливи хора. И децата им, и жените им, избягаха от България. Не обвинявайте само сегашното правителство, че е прогонило децата си. Да помислим и тогава да коментираме.
34
Добре сте си и така, прибрали ви пенсиите. Тичайте пак да гласувате за Корнелия! Нали само вие ги крепите? Сега пък играете ощетени. Не ви вярвам!
35
1952 1962 1997 години се смъкнаха ДЕВЕТ нули от лева!!! При Тошо парите се покриваха с 40 тона злато!!! КЪДЕ Е СЕГА ЗЛАТОТО??? В ПЕЩЕРИТЕ НА ОФШОРКИТЕ!!!! КОЙ ОГРАБИ СЕЛ СТОПАНСТВО???? КОЙ РАЗГРАБИ ЗАВОДИТЕ???? КОЙ ОБРА ВЪНШНИТЕ ДРУЖЕСТВА????? КОЙ КУ......... ми ЯНКО!!! СЕГА ДА СМЕ ПРЕД АВСТРИЯ!!!!!!!!!
36
КРАДЯТ,ЛЪЖАТ И БОГАТЕЯТ,НО ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ,ВИНАГИ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ГИ ДОСТИГНЕ..
37
отговор на коментар
Защо да го публикуват,за да бъде пребита като свидетеля срещу Масларова ли?Крумчо Кацамунски отдавна се кани да бие старци.
38
Нещо в статията намирисва. На изпратените в Либия от държавно предприятие трудовия стаж се записва в трудовата книжка. И този стаж се зачита независимо от неуредени осигурителни вноски. По-вероятно е да са останали в Либия след договора за своя сметка, нещо което бе практика след '89. Тогава осигуровките и доказване на трудов стаж е за сметка на лицето.
39
Същото е положението с учителите изпратени от Техноимпекс в Мароко. Нямаме нито осигуровки, нито пенсии. Още повече, че в Мароко ни изхвърлиха за пенсия на 60 години, а в България трябва да се пенсионираме на 66 г и 6 месеца и то на социална пенсия.
40
Мръсните,чевени боклуци вирят глави и пак другите им виновни?!Да ве мръснико,Филип Димитров е сгънал 2та милиона долара,не червената крушовска биволица?!За вас само един Калашников и край с дудненето!!Един вертикално и един хоризонтално!!
41
SABOLEZNOVANIA nO NIE REDOVITE HORA NE SME I MECHTALI ZA TEHNOIMPEKS - GOVORITE ZA TUNIS,MAROKO,LIBIA I DR, A NIE NE ZNAEM DORI KADE SE NAMIRAT,RAZBIRATE LI RAZLIKATA. i VIE I DECATA VI TARGUVAHA V KOREKOM S VALUTA, I DR. OLBLAGI,ETO TGOVA E RAZLIKATA !!!!
42
Айде вече стига толкова замърсен въздух на свобода пращайте ни я тая г-нусна болшевишка п---авра !
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
44
Никво нецензурно съдържание.ПИК е същата пропагандна машина
45
Ето, това е истински скандал! Корнелия да си направи супуко. Вън от политиката!
46
забавление за пичове виж как се правят кинти funnycash.info
47
Късогледата гурла и русата перачка са безподобни нищожества, които трябва да върне всичко откраднато и да изгният в пандиза. Цацаров се е вцепенил, Георгиев обяснява за терасата си. Болшевиките ще съборят държавата, тогава КТБ ще ни изглежда, като розов сън.
48
Затова всички в Либия имаха по 3-4 апартамента , автомобили, Техноимпекс няма заети лица от 1991 в Либия , а приватизацията е през 1998 год , какви пенсии , какви УП ...С какво е виновна Нинова след като са загубени и съдебните дела...oт заетите
49
Знаеш ли, че и аз най-много се гордея с постиженията на своето дете, което изучава наука в Англия, защото е 2-ро по успеваемост в университета си, ала то само си плаща образованието, със заем от Английската държава, за разлика от сина ти, крадло такава, милионерко червена, защото ние, не можем да плащаме образованието и издръжката на детето си-там. Убедена съм, че нашите деца ще станат по-качествени личности от вашите, мутресо.
50
Щом за едните,може,а за другите,не,повече са от80%.
51
отговор на коментар
Госпожо, с уважение, но синът на Нинови е в Америка с пълна стипендия и също сам е постигнал всичко, да не говорим за неговите постижения в един от най-престижните университети в света. Не се познавам лично със семейството, видях ги на церемонията за дипломирането на децата ни. Съветвам ви, когато не познавате хората лично, да не коментирате, още повече, когато се отнася до децата им. Пожелавам успешно дипломиране на детето ви, и да ви радва с постиженията си! Успех!
52
Едното чедо е тръгнало да се изкачва от партера, работи и учи, другото от четвъртия етаж с майка си и партията-кърмилница. За едното- конкурс, за другото- стол. Така се става министър-председател, съветник на президента или директор на пристанище без 1 ден трудов стаж.
53
без изплатени заплати стотици работници от Химическия завод във ВРАЦА. Има опасност от обгазяване на града със сяровъглерод и екологическа и хуманитарна катастрофа ! Но тя си гледа кефа ! ПОЗОР ! Уууууууууууууууууу !
54
Ако по малко лъжеше нямаше да има място тук за словоизлеяниео и на тази.. Елементарни неща не знае ама иначе много иска това що сънува да е реално
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13316
архив

Един пияница се обажда вкъщи:
- Скъпа, днес имаме банкет от работата, така че може да ме донесат малко по-късно!

няма нови новини
Днес: 285
hot
най-четени новини в момента
сега
2499
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Как Корнелия и Киро подават/не подават оставки (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
Учени откриха за какво служат райетата на зебрите
x