ПОКЪРТИТЕЛНА ДРАМА! Корнелия Нинова остави без пенсия десетки служители на "Техноимпекс"! Вдовица плаче пред ПИК: Мъжът ми умря, без да види стотинка

Политика

ПОКЪРТИТЕЛНА ДРАМА! Корнелия Нинова остави без пенсия десетки служители на "Техноимпекс"! Вдовица плаче пред ПИК: Мъжът ми умря, без да види стотинка

259619
на 22.05.2019
ПОКЪРТИТЕЛНА ДРАМА! Корнелия Нинова остави без пенсия десетки служители на Техноимпекс! Вдовица плаче пред ПИК: Мъжът ми умря, без да види стотинка
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерката на БСП Корнелия Нинова остави без пенсия десетки българи и обрече на мизерия семействата им. Това разкриват пред ПИК пострадали от бизнес аферите на бившата синя приватизаторка и недоумяват как сега същата жена има очи да обещава пенсии и заплати и да иска властта.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Мъжът ми умря, преди да дочака стотинка пенсия. Работил е близо 20 години в "Техноимпекс" и накрая си отиде съсипан от подигравката с труда му". Това разказа пред медията на вдовицата на един от работниците в скандално приватизираното от Корнелия Нинова срещу 70 000 долара дружество с близо 2 млн. долара активи - Станка Иванова.

Жената е от китно градче в Южна България, но е напуснала родината заедно с децата си, омерзена от случващото се у нас по времето на Тройната коалиция. Тогава мъжът й трябва да се пенсионира, но научава жестоката истина - всички документи на дружеството са изчезнали след приватизацията му от Корнелия Нинова. Компанията вече няма архив, нито офис, няма от кого да се търси отговорност. 

Целият му трудов живот, заедно с този на още десетки негови колеги, работили в Либия, Тунис, Мароко е заличен с лека ръка от скандалната приватизаторка, която днес обещава на избирателите чудни пенсии! Преди 2 години и други над 30 служители на "Техноимпекс" се оплакаха на депутати в подписка до парламента, че нямат осигуровки за период от цели 5 години, докато собственик на компанията е бил настоящият лидер на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе инициирана от Георги Атанасов Чернев, който при пенсионирането си разбира, че не са му плащани вноски за пенсия в период от пет години, докато е работил в Либия като служител на „Техноимпекс“. В подобно положение били още 29 негови колеги от цялата страна, за които либийската държава е превеждала пари на „Техноимпекс“, а външнотърговското дружество на свой ред е пропуснало да ги внесе в държавния пенсионен фонд.

Ощетеният Георги Чернев води безуспешно дела от 2011 до 2013 година, като впоследствие се оказало, че документите за неговата и на колегите му работа са унищожени при продажбата на „Техноимпекс“ на „Неохим"- София. Работниците са в шок и не крият възмущението си от лицемерието на Корнелия Нинова, по чието време по думите му е извършена несправедливостта към него и колегите му. 

Някои, като мъжа на Станка, така и не дочакват пенсия и умират, съсипани и омерзени, че оставят семействата си в пълна мизерия. 

"Мъжът ми работеше от 1986 г. в „Техноимпекс“ и в Бенгази работеше на пречиствателна станция. Не съм била наясно с това къде е назначен и разбрах за нередностите, когато не му дадоха пенсия.

След като той почина и на мен ми казаха, че по закон мога да получа от неговата пенсия, за да си добавя от моята, която е инвалидна. Оказа се, че освен трудовият му в стаж в България, не му излиза никъде другаде прослужено време.

Той приживе се надяваше на много добра пенсия, след като толкова дълги години е работил в чужбина. Това бяха неговите думи, но се оказа, се няма документи за всичко това. Разполагаме само с документите, че са превеждани парите му от Либия в швейцарска банка и така са идвали до България", разказва още Иванова.

Друго нищо не знам и не съм образована, за да коментирам кой какво е правил и как го е правил. Но е ясно, че това не е редно, признава жената и дори по телефона от Лондон, където живее при децата си, не може да скрие сълзите си.

"Не може да е бил 18 години в друга държава, аз отгледах сама децата ни, да е работил и да не е бил осигурен, уж в държавно предприятие. Имаме трудов договор от 12 април 1986 г. от „Техноимпекс“, но ето, че няма стаж, като не му е плащано.

Има много други хора, с които е бил там на работа и са свидетели, че е работил там, но сега няма документи. Аз търсих начин да си добавя нещо към пенсията преди време, защото е  200 лв., но намериха децата нито сграда, нито контакти с тази фирма. Казаха ни, че той не се е осигурявал. И така те заминаха за чужбина и аз с тях. Имам три деца и сега внучетата си гледам в Англия. Те ни изгониха!", казва още омерзената вдовица, която не е спряла да тъжи за родината си, която напуска именно зарази мошеническите схеми на приватизаторката Корнелия Нинова. 

"Тези с големите коли и имоти, не ги интересува и не ни слушат. Да ми кажат сега защо съм далече, като 40 години съм работила за държавата и сега имам 200 лв. пенсия?

Преди години ми се обади една медицинска сестра, която 15 години е работила в Либия и след гурбета се оказало, че и тя няма пенсия. Искаше да завеждаме дела, но мен ме е страх и затова не искам да се пише името ми и да се замесват децата ми. Ние сме си отишли и сме намерили начин да живеем. Жалко е, че изгониха децата". не крие мъката си за огромната емигрантска вълна в края на 90-те и началото на новия век изстрадалата жена.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК