Политологът Димитър Ганев: Борисов трябва непременно да излъчи кабинет. Задават се предсрочни избори през юли

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Политологът Димитър Ганев: Борисов трябва непременно да излъчи кабинет. Задават се предсрочни избори през юли

116820
на 08.04.2021
Политологът Димитър Ганев: Борисов трябва непременно да излъчи кабинет. Задават се предсрочни избори през юли
Автор:   ПИК

Сигурно е, че ще има нови избори, това Народно събрание няма капацитет да изкара дълго. Вчера г-жа Деница Сачева каза, че ГЕРБ ще предложат кабинет и той няма да е начело с г-н Борисов. Този кабинет няма да мине.

препоръчано

Това заяви политологът Димитър Ганев от "Тренд" пред бТВ.

Ако Трифонов не предложи кабинет, отиваме на предсрочни избори в средата на юли. Ако пък предложи коалиционен кабинет, подобно правителство ще намери подкрепата и нужните гласове. Въпросът е това правителство с каква програма ще е и с какъв хоризонт и дали ще е по-скоро експертно, да ни изведе от кризата, или ще е краткотрайно, коментира той.

Според Ганев, сред шахматните ходове, които правят лидерите, Борисов трябва да предложи кабинет, защото, ако Слави не даде такъв, Борисов ще излезе и ще каже - ето, аз предложих, а вие нямате капацитет да предложите.

Борисов обяви, че ще даде 10 депутати за гласуване в Нородното събрание към управляващата коалиция, защото си дава сметка, че само седмица по-късно ще има вътрешни междуособици във водещата коалиция. 

За първи път ще имаме предсрочни парламентарни избори и хипотезите могат да бъдат много. Това ще са избори не утре, а чак през юли, ще текат процеси и много неща ще се променят. Видимо на тези избори излезе протестен вот, но дали той ще излезе и през юли? Ще бъдат ли толкова мотивирани? Дали ще се появят нови коалици, какви ще бъдат действията на останалите, има много неизвестни, посочи Ганев. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба: Справихме се! Да не търсим политика в здравето (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба: Справихме се! Да не търсим политика в здравето (НА ЖИВО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това