Политологът Татяна Буруджиева с горещ коментар: ГЕРБ ще довърши мандата си! БСП се вълнува само от себе си

Политика

Политологът Татяна Буруджиева с горещ коментар: ГЕРБ ще довърши мандата си! БСП се вълнува само от себе си

30480
на 30.12.2019
Политологът Татяна Буруджиева с горещ коментар: ГЕРБ ще довърши мандата си! БСП се вълнува само от себе си
Автор:   ПИК

„Изборите са най-важното събитие на годината, защото те показват какво е качеството на политиците и на гражданите. Съжалявам, че ще го кажа в края на година, но то е много ниско". Това каза политологът Татяна Буруджиева пред БНТ. 

препоръчано

"Тенденциите в обществото и в политическата сфера са ниски. Не знам защо сме лишени от сетива за това, какво ни се случва и какво ще ни се случва в политиката. Нито една партия тази година не можа да се справи със себе си. Лидерите не умеят да се справят със собствения си актив. В ГЕРБ например липсва експертният екип. В БСП имаше радикална размяна и няма усещането за политически елит за разлика от 2009 г., когато влезе във властта. Събрали са се някакви хора в екипче, но остава загадка какво е отношението им към левицата“, коментира политологът. 

"Ако погледнем резултатите, ГЕРБ ще довърши мандата си. Партиите и гражданите избраха да оцеляват така, както си мислехме, че тази година ще е ключова. Ние не решихме какво искаме да ни се случва. През 2020 г. ще се изправим отново пред въпроса - за какво са ни партиите в тази държава и какво правим въобще? БСП не се интересува от нищо друго, освен от себе си. Нека да видим изборите за лидер, да видим дали ще има нова политика. Социалистите правеха безсмислени упражнения, като влизаха и излизаха в парламента, например, но това беше напълно безцелно", припомни Татяна Буруджиева.

"В политиката всяко нещо е въпрос на интерпретация. Ако гледаме резултатите от рейтингите, Румен Радев явно не губи съществено. По-интересното е, че липсва опозиция на Борисов. Гражданите, които не са изразени от партиите, се увеличават. Това вече е един друг вид изкушение - да говориш и да олицетворяваш тези хора. Много е труден пред президента балансът, който трябва да постигне. Трябва да разграничава политическото от държавническото поведение. През 2020 г. новото е, че всички ще се борят за новия си мандат", казва още Буруджиева. 

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това