Вход
София
Времето в София 2 o C

Политолог за обвинения в шпионаж Николай Малинов и партията му: Чрез тях Путин директно атакува България

Политолог за обвинения в шпионаж Николай Малинов и партията му: Чрез тях Путин директно атакува България

на 22.09.2020
67954
0
Политолог за обвинения в шпионаж Николай Малинов и партията му: Чрез тях Путин директно атакува България
Автор: ПИК
22.09.2020
0
67954

Награденият лично от Путин агент на руско влияние в България Николай Малинов разказва политическите планове на русофилската му организация пред ТАСС. От официалната руска агенция разбираме, че русофилското сдружение на Малинов подготвя политически проект в България. За целта в управлението му са влезли дейци на Българската православната църква, депутати от различни формации и обществени организации. Това пише в свой коментар за фактор.бг. политологът и журналист Цветанка Андреева.

"Арестуваният за шпионаж Малинов обяснява, че изхождайки от надпартийността на организацията му и като използва културно и религиозно влияние ще създаде не друго, а точно политическа партия на базата на русофилството. По смисъл и дефиниция партиите целят властта в държавата и тук възниква тревожният за България въпрос. Какви интереси ще преследва във властта лидер, който е на заплата от чужда държава? Каква ще е партията му, открито финансирана от режима на Путин? Защото ако русофилството е повече културна категория, то в политиката две неща са ясни:

1/ Че режимът, наложен от Путин в Русия е враждебен за евроатлантическото пространство, от което България е съдържателна част.

2/ Че шпионажът и корупцията, провокирани от и в полза на Русия, бяха публично оповестени в България. Макар вече година да няма обвинение срещу Малинов, прокуратурата го беше арестувала за шпионаж. Съдията Андон Миталов, който го пусна в Русия да получи наградата си от Путин беше публично изобличен от партньорските служби и САЩ като изпълняващ престъпни зависимости в българската съдебна система.

Очевидно е, че руската политика на Путин навлиза все по-агресивно на територията и в обществата на ЕС. Паралелно атакува с хибридна война държавите от източния фланг на НАТО, Балканите и бившите сателити на СССР от Източна Европа. Пари, пропаганда и отрова за врага са основните инструменти на руската външна политика.

В България руското влияние е признато като много силно и опасно не само за националната ни сигурност, но и за сигурността на ЕС и НАТО. Пробивите в сигурността остават под повърхността на публичния живот, но същинската обработка на общественото мнение минава през откритата пропаганда. Хибридната война на Кремъл, почиваща на доктрината за Евразийството като път и съюз, алтернативен на западната демократична цивилизация, включва разбиването на ЕС и НАТО. Изваждането на България от евроатлантизма е съществен етап от стратегията на Кремъл.

Затова и Малинов говори за партия и русофилството като обществена нагласа. Пред ТАСС той обяснява: „Културното русофилство не може да бъде нито ляво, нито дясно, нито либерално“. На езика на съвременната политика това означава, че партията на Малинов ще пропагандира съвременния руски консерватизъм, разработен в дълбочина от Дугин.

Той включва геополитическото и религиозно влияние на Русия. В България има изцяло подчинена на Русия левица, но тя, колкото и да се опитва да пропагандира съвременни руски тези, е част от Европейския парламент. Влиянието на БСП и във вътрешната политика минава през силните й позиции в ЕП и ЕС. Другите малки радикални прокремълски играчи, като Атака, Възраждане могат да хванат само единици от радикалния електорат. Президентът, който е ПР продукт на руски план за пробив в българската политика, всъщност е хибриден образ на натовски генерал. Той върши работа, но като част от военнополитическите съюзи на демократичните държави. В техните институции Румен Радев може да защити руските интереси - било като се застъпи за сваляне на санкциите срещу Русия, или пък за избора на боен самолет, който да е удобен на властта в Кремъл.

Новият партиен проект на Николай Малинов обаче открито ще пропагандира съвременната руска политика. В много голяма степен неговото сдружение вече го прави и то подплатено с парите на Путин. Сега обаче това влияние трябва да се институционализира в партия, за да обере русофилския електорат и да затвори силния кръг на руското влияние в българските институции, икономика, църква и дори армия.

Това е директен удар по националната сигурност и българския национален интерес – държавата ни да е независима, свободна и пълноправен член на Демократичния свят, в който просперитетът и свободата на обществото са най-важната ценност.

До днес на руснаците трудно им е отказвано влияние и защита на интересите им в България, но имаше бариера пред идеологията на евразийството като открита пропаганда на путинския обществено-икономически модел сред българите. С русофилската партия на Малинов в България освен интересите на руските банки, руския военнопромишлен комплекс и енергийните проекти, вече ще бъде официално защитавана и идеологическата инвазия към България, съдържаща пропаганда срещу членството ни в ЕС и НАТО.

На политическия проект на Николай Малинов българските институции и служби трябва да реагират така, както ако засекат, че Саудитска Арабия финансира религиозно-политическо влияние в България или пък нашенски активисти правят партия, финансирана от Ердоган, изповядваща идеологията и целите на Ахмет Давутоглу.

По същия начин и то много по-реалистичен, заявеният проект на Малинов пряко атакува сигурността на България", пише още Андреева.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19031
архив

2030 година. НАСА открива първия в историята ресторант на Луната. Един от посетителите пише в книгата за гости: "Храната е добра, обслужването също, но липсва атмосфера..."

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x