Полицейският синдикат скочи на обидите на Хаджигенов, който нарече полицаите "еничари"

Акценти

Полицейският синдикат скочи на обидите на Хаджигенов, който нарече полицаите "еничари"

87985
на 04.05.2021
Полицейският синдикат скочи на обидите на Хаджигенов, който нарече полицаите еничари
Автор:   ПИК

„УС на СФСМВР категорично възразява срещу произволни емоционално и политически оцветени квалификации (като „еничари“ и други подобни), отправени от парламентарната трибуна или чрез медиите към служителите в МВР, както и срещу превръщането им в заложници и жертва на политически противоборства, в които не сме страна и няма да бъдем“.

препоръчано

Това се казва в официална позиция до медиите на полицейския синдикат.

„Против сме и на започналото политизиране в МВР през последните години, към което редовите полицаи нямат никакъв принос. СФСМВР от създаването си през 2009 г., до ден днешен публично защитава социалните, икономическите и трудовите права на служители в МВР, при различни управления на страната, без нито за момент да е направила компромиси по политически или конюнктурни причини. Никога не сме се притеснявали да казваме нещата право в очите на ръководствата на МВР и държавата, по най-прозрачните за това начини - чрез медиите и на площада. И при абсолютно спазване на законовите ограничения, които са ни наложени, в доста от случаите, в нарушение на международни норми за правото на сдружаване и изразяване на убеждения.

Заявяваме категорично,  че ще поискаме и проверки за започнали в цялата страна действия на самозабравили се местни феодали, срещу наши активни представители, особено по време и след протестите ни през ноември 2020 г.

Реформата в МВР няма алтернатива и ние ще подкрепим такива действия, но не с цената на унижение на служителите на реда в Република България“, се казва още в позицията.

Припомняме, че миналата седмица от парламентарната трубина Николай Хаджигенов от "Мутрите" на Мая Манолова нарече българските полицаи "еничари" и заяви, че иска комисия, която да разследва полицейско насилие. Бившият вътрешен министър Младен Маринов и депутат от ГЕРБ припомни, че насилие е имало, но то е било срещу полицаите, които бяха замеряни с камъни, срещу тях бяха хвърлени бомби и дори беше направен опит да бъдат запалени живи. 

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това