Вход
София
Времето в София 0 o C

Полицията влезе и във ВИК в Разград, ревизират и площадки за отпадъци

Полицията влезе и във ВИК в Разград, ревизират и площадки за отпадъци

на 14.01.2020
12062
2
Полицията влезе и във ВИК в Разград, ревизират и площадки за отпадъци
Автор: ПИК
14.01.2020
2
12062

Полицията проверява ВИК дружества и площадки за отпадъци в Разградска област, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Ивайло Йовчев.

Той уточни, че проверките на операторите, предоставящи ВиК услуги, са във връзка с разпореждания на главния секретар на МВР с цел установяване на наличното количество питейна вода и възможни проблеми при снабдяването на населението с нея. Събраната информация ще се докладва в Главна дирекция "Национална полиция" МВР и след анализ, при възникнала необходимост, ще бъдат извършени допълнителни проверки на конкретни дейности на ВиК операторите, отбеляза старши комисар Йовчев.

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Акциите продължават с пълна сила! МВР и ДАНС нахлуват във ВиК-Пловдив

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Акциите продължават с пълна сила! МВР и ДАНС нахлуват във ВиК-Пловдив

ДАНС и МВР влизат във ВиК-Пловдив за пълна проверка на...

на 10.01.2020

Той подчерта, че към момента на извършване на проверките не са констатирани рискове по отношение на водоснабдяването на населението на територията на областта. За последните пет години в Областната дирекция на МВР са образувани 48 досъдебни производства, свързани с неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа, каза още старши комисар Йовчев.

Той добави, че същевременно вървят проверки и по спазване на изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за опазване на околната среда. Ще бъдат проверени всички притежатели на отпадъци относно спазването законовите си задължения. Специално внимание ще бъде обърнато на отпадъци, внесени в страната от чужбина.

По думите на старши комисар Йовчев към момента тече селектиране на обектите, които подлежат на проверка, като ще бъдат предприети действия и за установяване на нерегламентирани депа за съхранение на отпадъци. Ако се установят данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно ще бъде уведомена съответната компетентна прокуратура, а при наличие на административни нарушения, ще бъде търсена административно-наказателна отговорност от компетентни органи на нарушителите, допълни директорът на Областната дирекция на МВР в Разград, цитиран от БТА.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17946
архив

Две циганета си говорели: 
- Ти знаеш ли колко е вкусно мед и масло? 
- Не, ти ял си го? 
-Не, ама брат ми е видял един човек да го яде....

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x