Посочиха този плод като гард срещу рак

ШАРЕН СВЯТ

Посочиха този плод като гард срещу рак

8737
преди 5 часа
Посочиха този плод като гард срещу рак
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Експерти посочиха плод, който предпазва от три вида рак. Според Андрей Продеус и Елена Малишева това свойство има касисът.

препоръчано

Касисът е с изключително широк спектър от лечебни свойства. Полезните съставки в него профилактират едни от най-сериозните заболявания - рак, диабет, инфаркт.

Плодът има антоцианини, които намаляват риска от рак на белия дроб, рак на хранопровода и рак на кожата. За това има доказателства, казва Продеус. Това са вид флaвoнoиди, подобни на витамин Р. Те се естествени антиоксиданти, премахващи свободните радикали.

Според Малишева касисът е един от най-полезните плодове за здравето.

А диетологът Елена Соломатина посочва, че ракът на червата остава едно от най-опасните заболявания за хората. Според нея зеленчуците, горските плодове, пълнозърнестите  храни, млечните продукти и достатъчното количество вода имат най-благоприятен ефект върху профилактиката на рака.

Заместителите на захарта могат да провокират развитието на рак. За това говори лекарят Александър Мясников. Той подчертава, че те се смятат за по-опасни от захарта и се свързват с развитието на рак.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО) ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК