ПОХВАЛНО: Марияна Николова поиска пускането на руснаците с имоти у нас

ГОРЕЩО

ПОХВАЛНО: Марияна Николова поиска пускането на руснаците с имоти у нас

23432
на 16.04.2021
ПОХВАЛНО: Марияна Николова поиска пускането на руснаците с имоти у нас
Автор:   ПИК

Министерствата на туризма и на външните работи поискаха от здравните власти да бъдат допускани в България руските граждани с имоти. Това съобщиха пред TravelNews от двете министерства, които са залети с жалби от 398 руснаци, които не могат да използват тяхното недвижимо имущество в страната вече втора година.

препоръчано

Те имат забрана да влизат у нас, която е въведена със заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Заради това от външно министерство и консулствата в Русия не издават визи. Над 500 000 руснаци имат имоти в България, показват данните на МВнР. 

Двете министерства са изпратили писма и становища до Министерството на здравеопазването с аргументи за промяна на заповедта. След направените консултации с компетентните дирекции в Министерството на външните работи и с Министерство на правосъдието бе установено, че ограничителните мерки във връзка с извънредната епидемична обстановка, свързана с пандемията COVID-19, наложени с актуална заповед на Министъра на здравеопазването, не противоречат на конституцията на Република България и на Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи.

Същевременно, следва да се има предвид, че  в МВнР – Дирекция „Консулски отношения“, постъпва информация, че редица държави от ЕС и Шенгенското пространство допускат граждани на трети страни, собственици на недвижими имоти, да посещават страните им, обясняват от външно министерство. 

В тази връзка Министерството на външните работи и Министерството на туризма принципно подкрепят промени в актуалната заповед на Министъра на здравеопазването, отнасящи се до следното: 

-чужди граждани, собственици на недвижими имоти в Република България, да могат да посещават страната, при спазване на съответните противоепидемични изисквания.  

-граждани на Руската федерация да могат да посещават страната, при спазване на съответните противоепидемични изисквания. 

Според нас подобно действие би се приело добре от страна на посочените категории чужденци, както и от туристическия бранш, предвид трудностите и загубите, които последните търпят поради кризата с COVID-19. 

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 201
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това