ПРАЗНИЧЕН ДЕН: Едно крилато и хубаво българско име празнува днес

Животът днес

ПРАЗНИЧЕН ДЕН: Едно крилато и хубаво българско име празнува днес

15262
на 14.07.2022
ПРАЗНИЧЕН ДЕН: Едно крилато и хубаво българско име празнува днес
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

1. Св. апостол Акила от Седемдесетте апостоли (I в.) - той е един от Седемдесетте апостоли. Бил ученик на свети апостол Павел, който го направил епископ. Той бил понтийски евреин и до обръщането си в християнската вяра живял с жена си Прискила в Италия.

препоръчано

Когато император Клавдий заповядал на евреите да напуснат Рим, Акила заминал със съпругата си за Коринт.

Свети Акила проповядвал Христа в Азия, Ахея и Ираклия и помогнал за спасението на много човешки души, като обръщал езичниците и ги кръщавал. Той обикалял и по други земи, претърпял много страдания и бил убит от неверниците.

ИМЕН ДЕН ДНЕС ПРАЗНУВА: Орлин

2. Св. преподобни Никодим Светогорец (IV в.)

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК