Преговорите за Брекзит пред провал заради ирландската граница

Европа

Преговорите за Брекзит пред провал заради ирландската граница

9477
на 01.05.2018
Преговорите за Брекзит пред провал заради ирландската граница
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Преговорите за Брекзит са запрашени от провал, заради бъдещето на границата с Ирландия. Това  заяви главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние, съобщава The Times, цитирани от „Фокус“.

препоръчано

По време на визита в Ирландия Мишел Барние призова премиера на Великобритания Тереза Мей да преосмисли промяна на границата с Ирландия. Той призова за „чисто и работещо споразумение за Ирландия“, което да бъде включено в сделката за Брекзит, добавяйки: „Докато не стигнем до това споразумение, има риск да няма сделка.“

Премиерът на Ирландия Лео Варадкар предупреди, че „подходът на Великобритания към преговорите ще трябва да се промени по някакъв начин“, ако ще има решение по казуса.

ЕС и Ирландия прилагат натиск към Великобритания да изложи плановете си за ирландската граница преди ключовата европейска среща на върха в края на следващия месец.

Барние използва реч изнесена в Дъндолк, за да говори отново за план, който беше отхвърлен от Тереза Мей, за приемането на различни правила и проверки в Северна Ирландия от другата част на Великобритания.

„Решението на Великобритания да напусне единния пазар и митническия съюз създава риск от възвръщането на твърда граница“, заяви Барние.

Границата с Ирландия ще бъде единствената сухопътна граница за Великобритания с Европейския съюз след Брекзит.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК