Предизборно: Жан-Клод Юнкер нападна "глупавите националисти"

СВЕТЪТ ДНЕС

Предизборно: Жан-Клод Юнкер нападна "глупавите националисти"

7082
на 23.05.2019
Предизборно: Жан-Клод Юнкер нападна глупавите националисти
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В интервю за американския телевизионен канал CNN напускащият поста на председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е пределно наясно със заплахата, която националистическите политици поставят пред европейската солидарност, която той определя като "основна цел на ЕС", съобщава „Фокус”.

препоръчано

Част от проучванията показват, че популистите може да се превърнат в най-силната група в ЕП след изборите по-късно тази седмица. Това би довело до трайно въздействие върху бъдещето на Блока и на континента като цяло.

 "Тези популисти, глупави националисти са влюбени в собствените си страни", заяви Юнкер пред новинарския канал.

На въпрос защо смята, че антиевропейските сили са по-успешни в мобилизирането на своя електорат, Юнкер отговори: "Винаги е по-лесно да се мобилизират отрицателните сили, отколкото положителните".

Юнкер сподели, че вижда "проблясък на надежда" в ситуацията след решението на Великобритания да напусне ЕС, още през 2016 г.

"От Брекзит ... броят на тези, които подкрепят Европейския съюз, нараства, защото хората гледат какво се случва. и виждат, че напускането на Европейския съюз не е толкова лесно, както им беше казано", коментира Юнкер.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК