Предложение: Заведенията да се освободят от общински такси до 31 януари 2022 г.

Животът днес

Предложение: Заведенията да се освободят от общински такси до 31 януари 2022 г.

3306
на 17.04.2021
Предложение: Заведенията да се освободят от общински такси до 31 януари 2022 г.
Автор:   ПИК

Заведенията за хранене и развлечения на територията на община Хасково да бъдат освободени от общински такси за периода от 1 май тази година до 31 януари догодина. Това предлага в докладна до Общинския съвет кметът Стаислав Дечев, съобщиха от местния законодателен орган. Заседанието е насрочено за 23 април.

препоръчано

Мярката в подкрепа на предприемачеството освен масите за консумация, които няма да бъдат облагани, включва и поставянето на съоръжения - тенти, подиуми, навеси и др. На два пъти досега по време на действие на органичителните мерки тези такси, включителни и такса "смет", бяха временно сваляни, се припомня в докладната.

Сега Дечев се мотивира, че разрешенията за поставяне на маси за консумация се издават за определен период, а не месец за месец. В същото време е напълно възможно след подновяването на работата им при нов пик на заразата тези заведения отново да бъдат затворени. Като така кметът счита, че въпреки редицата мерки на национално ниво, общината също следва да подпомогне засегнатите физически и юридически лица, отбеляза БТА.

Неплащането на тези текси за периода би довело до липса на постъпления за бюджета на общината от 200 000 лева, но предвид стабилното й финансово състояние това не би нарушило дейността й, са други аргументи на Дечев.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 304
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това