Дневните заведения, обекти за хранене, сладкарници и кафенета, оцелели след втория локдаун, ще заработят в условията на несигурност, предвид усложняващата се епидемична обстановка и с пълното разбиране, че няма да последва наплив от посетители веднага.
WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)
"Няма да има голямо струпване в самото начало. Според мен ще се върви плавно и постепенно ще се завръщат хората по нашите обекти", посочи пред БНР Емил Коларов от Сдружението на заведенията.
Най-големият проблем пред собствениците ще бъде персоналът. 35 000 души наети в бранша са напуснали заради кризата:
"И докато можеш за седмица-две да обучиш човек, който да сервира, то за готвач в кухнята няма да ти стигнат няколко седмици, така че при тях проблемът е по-сериозен", коментира Евгени Зумпалов - собственик на пиано-бар в София.