Премиерът на Чехия: ЕС ни принуждава да купим руската ваксина срещу коронавирус

Европа

Премиерът на Чехия: ЕС ни принуждава да купим руската ваксина срещу коронавирус

10273
на 03.04.2021
Премиерът на Чехия: ЕС ни принуждава да купим руската ваксина срещу коронавирус
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Европейският съюз не може да предостави на Чехия ваксини срещу коронавирус и по този начин "косвено" принуждава властите да започнат преговори с Русия за закупуване на лекарството "Спутник V" без да го регистрират в Европейската агенция по лекарствата (EMA). Това заяви премиерът на Чехия Андрей Бабиш, цитиран от световните агенции и БНТ.

препоръчано

"Индиректно ЕС ни принуждава да закупим руската ваксина - каза той. -  Не съм изненадан, че австрийският канцлер Себастиан Курц казва, че ще купи за страната си милион дози "Спутник V". Ние, от друга страна, казахме, че искаме, най-важното, да получим одобрени от EMA ваксини. Сега сме в ситуация, в която, от една страна, се говори на солидарност, но когато трябва да се демонстрира, това не се случва".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК