Премиерът на Чехия уволни министъра на здравеопазването

Европа

Премиерът на Чехия уволни министъра на здравеопазването

3999
на 07.04.2021
Премиерът на Чехия уволни министъра на здравеопазването
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш уволни здравния министър Ян Блатни. Това е третият здравен министър, отстранен от министър-председателя по време на пандемията в една от най-силно засегнатите от коронавируса европейски страни, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

препоръчано

Блатни сам съобщи за уволнението си и каза, че решението е било политическо, пише за рокадата "Монитор".

Отстраняването му вероятно е свързано с факта, че Блатни и Бабиш бяха на различни мнения по въпроса за руската ваксина "Спутник V", като здравният министър искаше да изчака европейския регулатор да я одобри, преди да бъде използвана в Чехия.

Блатни ще бъде сменен от Петър Аренбергер, който ръководи пражката Университетска болница "Винохради". Аренбергер заяви в интервю за вестник, че е отворен за използването на руската ваксина.

Бабиш неведнъж е критикувал Блатни за подхода му за справяне с пандемията. Отстраненият здравен министър бе критикуван и от чешкия президент Милош Земан, който е съюзник на Бабиш и привърженик на използването на руската ваксина.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния топ хороскоп на Алена за вторник - всички начинания на Лъвовете днес обречени на провал, за Девите денят е на обратния полюс САМО В ПИК: Ето го ексклузивния топ хороскоп на Алена за вторник - всички начинания на Лъвовете днес обречени на провал, за Девите денят е на обратния полюс
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на ПП от Перник: Само да смеят да пускат колажи срещу мен, излизам и започвам да разказвам за тях, и то с карикатури, които лично съм видял (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на ПП от Перник: Само да смеят да пускат колажи срещу мен, излизам и започвам да разказвам за тях, и то с карикатури, които лично съм видял (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК