ПРЕЦЕДЕНТ: Родиха се първите близнаци от ембрион, замразен преди 30 години

Америка

ПРЕЦЕДЕНТ: Родиха се първите близнаци от ембрион, замразен преди 30 години

6795
на 22.11.2022
ПРЕЦЕДЕНТ: Родиха се първите близнаци от ембрион, замразен преди 30 години
Автор:   ПИК

Пробив в медицината. На 31 октомври 2022 г. светът приветства първите близнаци, родени след износването на ембрион, замразен през далечната 1992 г., което е прецедент.

препоръчано

Предишният рекордьор беше Моли Гибсън, родена през 2020 г. от ембрион, който е бил замразен в продължение на почти 27 години. Интересното е, че тогава Моли отне рекорда от сестра си Ема.

„Има нещо умопомрачително в това”, каза бащата на близнаците Филип Риджуей пред Си Ен Ен. И допълни: "Бил съм на 5 години, когато Бог е дал живот на Лидия и Тимъти, и оттогава той го е запазил".

"В известен смисъл те са най-старите ни деца, въпреки че са най-малките ни деца", посочи още Риджуей. Той и съпругата му Ракел имат още четири деца на осем, шест, три и една годинка, като нито едно от тях не е заченато чрез инвитро процедура или донорство.

Ембрионите са създадени за анонимна семейна двойка чрез инвитро оплождане. Съпругът е бил в началото на 50-те си години, като са използвали 34-годишна жена за донор на яйцеклетки.

Ембрионите са замразени на 22 април 1992 г., а Лидия и Тимъти се раждат в края на миналия месец. Емброините се съхраняват в лаборатория за плодовитост на Западното крайбрежие до 2007 г., когато двойката, която ги е създала, ги дарява на Националния център за донорство на ембриони в Ноксвил, Тенеси, с надеждата, че друго семейство ще може да ги използва. 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК