При соца снегът не спираше, но държавата не блокираше

Лична драма

При соца снегът не спираше, но държавата не блокираше

34668
на 10.02.2021
При соца снегът не спираше, но държавата не блокираше
Автор:   ПИК

Според синоптиците това е най-топлата зима от десетилетия. Неотдавна за втори път заваля сняг, и то десетина сантиметра, и за втори път цялата страна бе блокирана. Тези дни отново ще вали. Ами ако снеговете бяха започнали още през ноември или края на октомври, както се е случвало в миналото? Животът просто ще спре. Бруталното изсичане на горите, на дървесните пояси покрай шосетата буквално блокира движението и при най-малкия снеговалеж. Да, дървената мафия ни лишава не само от кислород, не само от природа, но и вгорчава живота ни всяка зима.

препоръчано

За никого не е тайна, че ако завали сняг или дъжд и вали 5-6 часа, държавата е блокирана. Спомняте ли си зимите преди 30-40-50 години? Снегът не спираше, но и животът не спираше. Имаше защитни дървесни пояси покрай пътищата, а там, където нямаше, поставяха дървени или метални скари в продължение на стотици метри, за да спират снегонавяванията. Защо тогава през соца можеше да се организира животът през зимата, а сега това е невъзможно? Защо в онези години зимата не изненадваше никого и беше просто зима? А днес зимата с десетина сантиметра сняг се превръща в природно бедствие.

Изсичането на горите е национална катастрофа. Ако пътувате по двете магистрали „Тракия“ или „Хемус“, се вгледайте отляво или вдясно. Голи полета, голи хълмове, голи скатове – ужасяваща картина. Кога успяхме да съсипем всичко, защо сме такива диваци по отношение на майката природа? Какво ще завещаем на децата и внуците си? Дървената мафия ли?
 
Иван Асенов, София

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това