Провален опит да бутнат Гешев през посланиците. Схемата на Генка Шикерова, Венелин Петков, Полина Паунова, Силвия Великова и кукловода им от Белград...

Темида

Провален опит да бутнат Гешев през посланиците. Схемата на Генка Шикерова, Венелин Петков, Полина Паунова, Силвия Великова и кукловода им от Белград...

190946
на 21.08.2019
Провален опит да бутнат Гешев през посланиците. Схемата на Генка Шикерова, Венелин Петков, Полина Паунова, Силвия Великова и кукловода им от Белград...
Автор:   Ива Николова

Английската посланичка Ема Хопкинс съсипа поредния сценарий на протестърския кръг около бутиковата коалиция на проваления правосъден министър Христо Иванов и пишман лидера на ДСБ Атанас Атанасов за дестабилизиране на държавата и атаки срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор. Те трябва да започнат с нова сила на 12 септември, когато са замислени нова порция от протести.

препоръчано

Това научи ПИК от отлично информирани източтници от средите на протестърите, които готвят сценариите за есенните размирици в столицата.

В интервюто, което Нейно превъзходителство даде преди дни за БНР, дипломатът категорично заяви, че английските оперативни служби работят много добре със сегашния зам.-главен прокурор Иван Гешев, който е и единственият претендент за поста на обвинител №1, издигнат от цялата прокурорска колегия на ВСС и подкрепен от организациите на следователите и прокурорите.

Именно неговата кандидатура обаче взриви протестърите, тъй като техният основен гуру е подсъдимият олигарх със запорирано имещуство за 200 милиона лева Иво Прокопиев.

Обезсърчени от краха си и от отказа на широкото гражданство да напада Гешев, протестърите са замислили да вдигнат вълна на негодувание сред посланиците срещу избора на номинирания за главен прокурор. И са набелязали списък на първите дипломати в София, които трябва да изразят острата си реакция срещу това, като повторят сценария от 2014 г. с отстраняването на Делян Пеевски от ръководния пост в ДАНС и последвалото дългомесечно клатене на правителството на Пламен Орешарски под надслов "Кой?".

То подаде оставка, само че не заради смешните протести, на които накрая ходеха по десетина души, а защото ДПС оттегли подкрепата си за управлението, макар БТВ и Нова телевизия трескаво да отразяваха сто и N-я ден от протестите.

Сценаристите от протестърските среди очевидно страдат от остра липса на изобретателност, тъй като са решили да повторят същия сюжет спрямо Гешев и кабинета на Бойко Борисов. Както ПИК вече съобщи, новинарските шефове на БТВ Венелин Петков и Гена Трайкова са влезли в завера с Христо Иванов за клатенето на кабинета и са натоварили с това репортерката Канна Рачева, която от глупост или под въздействие на силни напитки разгласявала замисъла из коридорите на медията.

Идеята е протестите да са уж срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, но всъщност целта е правителството на Борисов и неговата оставка, макар да не е ясно на какво разчитат на следващи парламентарни избори. Със задачата е натоварена и т.н. Асоциация на европейските журналисти, в която всъщност се подвизават журналистите на Прокопиев.

Според замисъла на заговорниците първият залп трябвало да изстреля именно британската посланичка, с чието интервю е била натоварена друга видна протестърка от БНР - Ирина Недева, която е и редовен модератор на събития, финансирани от "Америка за България" - основен спонсор на протестърските медии и кръга около Иво Прокопиев. В БНР се подвизава и другата яростна поборничка срещу Гешев и цялата прокуратура - Силвия Великова, която обслужва същия кръг, както и интересите на подсъдимия банкер-беглец Цветан Василев. И докато беше в закритата телевизия BiT, и сега.

Ема Хопкинс обаче попари надеждите на протестърите да яхнат посланическото негодувание срещу Гешев с думите: "Аз съм се запознала с г-н Гешев. От моите оперативни колеги знам, че ние много добре работим с господин Гешев, особено при криминални случаи".

Високата оценка на дипломата остана смръчкана в общото интервю, чийто текст дълго не се качваше на сайта на БНР.

Задействани са и други глашатаи на протестърите, каквато е бившата водеща в закритата BiT Паулина Паунова, работеща сега в сайта "Свободна Европа", и присъединилата се към тях и уволнена от Нова телевизия Генка Шекерова, която внезапно стана много популярна и за БНР.

Катастрофата на протестърите още при първия им опит да активират посланиците срещу Гешев и да прехвърлят атаката към цялото правителство на Борисов се задълбочи и от решението на Арбитражния съд във Вашингтон по делото на Оманския фонд срещу България. Съдът отхвърли претенциите на фонда към държавата ни и БНБ за действията им спрямо фалиралата банка КТБ, обяви ги за неоснователни и осъди ищеца да плати разноските по делото. А Държавният фонд на Оман заяви, че повече няма да предявява искове срещу България.

Розовите десни и най-вече забегналият преди фалирането на банката неин собственик Цветан Василев, който е един от основните кукловоди на протестърското движение най-вече срещу прокуратурата, разчитаха на точно обратното, за да доказват, че фалита на КТБ е неправомерен и прокуратурата е виновна за огромните средства, които държавата трябва да плати на Оманския фонд.

Ратаите на Прокопиев и Цветан Василев отдавна плашат българските власти с Америка и с прословутия закон "Магнитски", по който Цветан Василев подаде жалба срещу депутата от БСП Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров заради КТБ.

Капиталовите медии вече месеци наред спекулират, че тази жалба всеки момент ще докара сериозни неприятности на Пеевски и Цацаров, но нищо такова не се случва. А български евродепутати разясниха, че ако Василев бъде изслушан от Държавния департамент в САЩ по закона "Магнитски", първото, което ще му се случи, е да запорират цялото му имущество и фирмите му и те да станат собственост на САЩ.

Очевидно протестърските мъки край нямат, но трескавата им подготовка за взривяването на държавата на 12 септември с тридневна патардия срещу Иван Гешев и Бойко Борисов продължава.

Сподели:
Бомба x
Кога се очакват магнитни бури у нас през март Кога се очакват магнитни бури у нас през март
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК тегли жребия за изборите на 4 април - ето коя партия с кой номер ще е (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК тегли жребия за изборите на 4 април - ето коя партия с кой номер ще е (НА ЖИВО)
ново
Днес: 242
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това