Проговори директорът на "Планинско рали Благоевград", на което загина пилот

Други спортове

Проговори директорът на "Планинско рали Благоевград", на което загина пилот

4022
на 26.04.2021
Проговори директорът на Планинско рали Благоевград, на което загина пилот

Окръжната прокуратура в Благоевград разследва причините за инцидента по време на тренировките преди старта на "Планинско рали Благоевград". 50-годишен пилот загина в събота по време на втория манш от тренировките.

препоръчано

Тече и вътрешна проверка от Автомобилната федерация на България, която ще провери документите по самото състезание, изрядно ли е било трасето и т.н. Тази комисия ще се произнесе в срок от 45 дни.

За първи път пред камерите застана директорът на състезанието Георги Стоянов. Той изказа съболезнования на близките на загиналия.

"Аз няма да коментирам нищо, защото оставаме в ръцете на разследващите органи да докажат как и какво се е случило. Защото ние винаги може да защитаваме дадена теза, но това са органите, които ще докажат какво в крайна сметка се е случило. Затова изчакваме и тогава ще излезем със становище", коментира пред БНТ той.

Част от участниците в ралито обвиниха организаторите, че не са спазени всички мерки за безопасност.

"Финалът е преместен още преди 5 години. Тука се виждат явно следите от стария финал и от новия финал. Обвиняват ни за неравности след финала - аз не виждам неравност след финала. Тази неравност, която е преасфалтирана, няма как да окаже влияние на този инцидент", каза още директорът на ралито.

 

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това