Вход
София
Времето в София 19 o C

Продължава втората кандидатстудентска сесия на СУ

Продължава втората кандидатстудентска сесия на СУ

на 23.06.2018
3896
1
Продължава втората кандидатстудентска сесия на СУ
Автор: ПИК
23.06.2018
1
3896

С устен изпит по журналистика, събеседване за специалност „Изобразително изкуство“, музикален инструмент или пеене, физика и със събеседване за специалност „Графичен дизайн“ продължава втората кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 

Устният изпит по журналистика протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите.

За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите се задават на всички едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми. Предмет на оценка са обща култура и осведоменост по актуални събития; комуникативни умения; информираност и мотивация за професията. Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях.

 

До устен изпит по журналистика се допускат кандидат-студентите, получили оценка на писмения изпит по журналистика не по-ниска от добър (3.50). 

Конкурсният изпит за специалността „Изобразително изкуство“ се провежда под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите представят портфолио с авторски рисунки. В хода на събеседването се изясняват и интересите на кандидата по отношение на съвременния художествен живот. Кандидатът споделя своите впечатления и оценки от посетени изложби, галерии, музеи според възможностите, с които разполага, за да се запознае с тях (в София или в страната). Поощрява се също самостоятелността на подбора и преценката, а не количеството на фактите.

 

Кандидатът представя свои творби, избрани по лична преценка в оригинал. Поощрява се умението му да изложи мотивирано и убедително идеите, намеренията и задачите, които са го ръководили при избора на един или друг проблем, тема, сюжет, жанр и т.н. при осъществяването на дадената творба.

Кандидатите за специалност „Музика“ полагат изпит по музикален инструмент или пеене. Кандидатите, които се явяват с музикален инструмент могат да ползват всички видове инструменти, използващи се в симфоничния, естрадния, духовия и народен оркестър; кандидатите, които се явяват с пеене (класическо, народно, естрадно), трябва да си осигурят съпровод на пиано или друг музикален инструмент.

 

Всички кандидати са задължени да изпълнят наизуст две музикални произведения по избор.

Конкурсният изпит по физика е с продължителност 4 часа и се състои от тест и една задача върху материали по физика за средните общообразователни училища.

 

Задачата има за цел да се провери умението на кандидатите да прилагат знанията си за решаване на конкретен физически проблем. Тестът е съставен от 20 въпроса, обхващащи всички дялове на физиката. Целта е проверка на познаването на физичните величини и закони.

При провеждане на изпита се допуска използването на калкулатори. Не се разрешава ползването на електронни бележници, портативни компютри и калкулаторите към мобилните апарати.

 

Конкурсният изпит за специалността „Графичен дизайн“ се провежда под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите представят портфолио с авторски творби. Портфолиото може да бъде в един от следните варианти: творби в оригинал; творби под формата на фотографии на хартиен носител; творби в електронен вариант (на личен лаптоп).

Сподели:
Напиши коментар »
(1)
1
Дали са се появили скрупули в душата на това маце /горе на снимката/ която е закрила лицето си, защото това са поредните кандидати за "слава и благоденствие" запътили се към креслата на богоизбраните и високоплатени журналистически места в казионните ни средства за масова информация у нас ! Но на този млад човек дали му е ясно че за да достигне до тези "висини" в журналистическата набедена професия у нас, ще трябва да забрави това що е МОРАЛ и ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО и да слуша единствено гласът на . . . МАМОНА !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Малко момче звъни на вратата на съседа. Когато вратата се отваря, то казва: – Чичо Пешо, мама каза да ти предам, че тате е за риба, а аз слизам да си играя на пясъка пред блока!

 

няма нови новини
Днес: 166
hot
най-четени новини в момента
сега
2988
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Корнелия Нинова пак излъга: Не е уволнила от БСП виновника за скъпата СПА ваканция на депутатите (ВИДЕО)
x
Астролог: Сексуални контакти не се препоръчват, нежелателно е дори да се мисли за това
x