Прокуратурата изнесе данни колко магистрати са подслушвани със СРС-та

Темида

Прокуратурата изнесе данни колко магистрати са подслушвани със СРС-та

60961
преди 5 часа
Прокуратурата изнесе данни колко магистрати са подслушвани със СРС-та
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Прокуратурата на Република България изнесоха данни колко магистрати са подслушвани през последната година.

препоръчано

Във връзка със запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години, Прокуратурата на Република България заявява:

По разпореждане на и.ф. главен прокурор на Република България още през м. март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата. Проверката обхваща периода 2017 г. - 2023 г. включително. Същата установява, че след разрешение на съдия специални разузнавателни средства са приложени спрямо 15 магистрати както следва: 11 прокурори, 3 следователи, 1 съдия.

Прокуратурата не е искала разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави.

Всяко от направените и разрешени от съдия искания за прилагане на СРС са за разкриване и доказване на следните престъпления от НК: чл. 282, ал.2 - престъпление по служба;  чл. 302, т. 1-подкуп;  чл. 304б -облагодетелстване; чл. 354а - притежание на наркотични вещества; чл. 282, ал. 2 - неизпълнение на служебните задължения с цел облагодетелстване.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса
ПИК TV x
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и Спаси София провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО) ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и "Спаси София" провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК