Протестът на земеделските производители се мести пред Министерския съвет

Политика

Протестът на земеделските производители се мести пред Министерския съвет

17588
на 18.09.2023
Протестът на земеделските производители се мести пред Министерския съвет
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Земеделските производители ще се съберат утре с техниката в 10 ч. на Долни Богров. Това съобщи Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз, който е част от европейската организация "КОПА - КОДЖЕКА".

препоръчано

Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на протестите ще бъдат на мястото. Оттам ще чакат разрешение за влизане в София и протестът да продължи пред Министерски съвет.

Инициативният комитет за провеждането на безсрочни ефективни протестни действия за спасяване на българското земеделие настоява вниманието да не се фокусира изцяло към зърнопроизводителите, тъй като в протестните действия се включва целият бранш, включително животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Националният протест на земеделските производители блокира 45 точки в страната на ключови места - гранични пунктове и важни пътни артерии. 

Към 20 часа от МВР информираха, че на територията на страната вече няма затворени от протестиращи пътни артерии. Без затруднения се извършва движението при пътен възел "Петолъчката“, както и в Старозагорско - между пътен възел "Ягода“ и Казанлък. В Русе е възстановено движението по "Дунав мост“. 

Протестиращите са недоволни от отпадането на забраната за внос на украинско зърно.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК