Професор Боян Дуранкев ще води листата за "Коалиция за България"

Политика

Професор Боян Дуранкев ще води листата за "Коалиция за България"

37741
на 06.04.2019
Професор Боян Дуранкев ще води листата за Коалиция за България
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Професор Боян Дуранкев е номиниран за водач на листата за "Коалиция за България" за предстоящите избори за Европейски парламент.

Новината съобщи председателят на АБВ Румен Петков след заседание на Националния съвет на партията и Политическия съвет на "Коалиция за България".

По думите на Петков през новата седмица ще бъде обсъден персоналният състав на евролистата. В рамките на политическия съвета са обсъдени повече от 40 кандидатури за евродепутати. В тях влизат 18 мъже и 9 жени от 27 конкретни кандидатури. Всички са с висше образование и от тях 10 са представилите на академичната общност.

Румен Петков увери, че "Коалиция за България" ще води честна кампания, чиито адресати ще бъдат насочени към подобряване на живота на българските граждани. От Колаицията се готвят за стойностна и силна политически кампания.

Сред коалиционните партньори са Българска партия Либерали, Обединен Блок на труда - Български лейбъристи (ОБТ - Български лейбъристи), Политическо движение Социалдемократи, Движение за социален хуманизъм, ПП Възраждане на отечеството и ПП Българска левица.

Утре "Коалиция за България" ще се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите европейски избори.

По-рано днес Радан Кънев внесе в ЦИК над 5000 подписа за регистрацията на "Демократична България" за евровота.

Вчера пък ГЕРБ се регистрираха първи в Централната избирателна комисия.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК