Проф. Ангелов ще отговаря на депутатски питания в Комисията по здравеопазване

Здраве

Проф. Ангелов ще отговаря на депутатски питания в Комисията по здравеопазване

4011
на 04.12.2020
Проф. Ангелов ще отговаря на депутатски питания в Комисията по здравеопазване
Автор:   ПИК

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов ще бъде изслушан в Комисията по здравеопазването. Това предвижда програмата за работа на парламента за следващия четвъртък, 10 декември. 

препоръчано

Заседанието е насрочено за 15.30 ч., а здравният министър ще трябва да отговори на актуални въпроси. 

Вчера Ангелов беше в парламента, за да защити участието на България в общия европейски проект за ваксинация. От парламентарната трибуна той отново увери, че ваксината за COVID-19 ще бъде безплатна и доброволна. Той каза и към кои групи първо ще бъде насочена тя, когато пристигнат първите доставки. 

Парламентът одобри предложеното от Министерския съвет за участие на България в сключените от Европейската комисия и производителите на лекарствени продукти AstraZeneca, Sanofi и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbHand предварителни споразумения за покупка на ваксини във връзка с пандемията от COVID-19, както и предприемане на действия за сключване на договор за покупка на ваксини от Janssen Pharmaceutica NV.

Отхвърлено пък бе предложението на Корнелия Нинова към решението да се запише, че Министерският съвет се задължава да изготви национален план за ваксиниране на принципите на доброволно и безплатно ваксиниране.

А на официален брифинг тази сутрин бе представен Националният план за ваксинация.

Сподели:
Бомба x
Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това