Вход
София
Времето в София -2 o C

Проф. Асен Балтов със страшна прогноза: Очаквам 20 000 заразени с коронавирус в края на септември!

Проф. Асен Балтов със страшна прогноза: Очаквам 20 000 заразени с коронавирус в края на септември!

на 29.07.2020
50856
0
Проф. Асен Балтов със страшна прогноза: Очаквам 20 000 заразени с коронавирус в края на септември!
Автор: ПИК
29.07.2020
0
50856

До края на годината медиците, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса ще получават по 1000 лв. Те са за увеличаване на доходите, обаче скалата, по която се отпускат, трябва да се промени, защото ще има лечебни заведения, които лекуват над 100 души. Това каза пред БНТ проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на „Пирогов”.

Той посочи, че от началото на юли са лекувани и се лекуват 91 пациента. Към момента на лечение са настанени 42-ма заразени с коронавирус.

Във връзка с отпуснатите средства за здравеопазване той посочи,  че очаква 10% средно увеличение на клиничните пътеки да подпомогнат да се дадат по-големи възнаграждения на служещите и работещите в болниците.

Диагностично-свързаните групи пък щели намалят разходите около 30%, защото няма да има възможност да се прехвърлят от пътека на пътека, а ще бъде дадена конкретна сума за всеки един пациент в зависимост от това колко заболявания има, които трябва да се лекуват през времето на лечението на основното му заболяване.

Проф. Балтов подчерта, че личните лекари трябва да засилят контрола над пациентите си. „Всички в тежко състояние остават за лечение, но тези в по-лекото минават през един колцентър, който всеки ден ги следим. Обаждаме им се и ако има тенденции за влошаване, идват на нов контролен преглед.”, обясни той за начина на работа в „Пирогов”, след като пациентите напуснат. Това щяло да облекчи повече болниците. Проф. Балтов посочи, че 14-15% от всички дали положителна проба се намират на лечение в болница, от тях 5% имат нужда от реанимация.

Изпълнителният директор на „Пирогов” очаква до края на септември за има 20 000 случая. Според него възрастта спадна рязко,защото хората между 20 и 45 години не спазват мерките. Затова и той за него е правилно  решението на възрастните да носят маски и по улиците

„Трябва да се помисли за ваксиниране, има противогрипна ваксина и се надявам до края на август да може да се слага масово. Ние трябва да направим контрол и профилактика, една от профилактиките е противогрипната ваксина.”, каза още директорът на „Пирогов”

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17335
архив

- Знаеш ли, моят съсед се оказа вампир!
- Как разбра?
- Забих му един заострен кол в сърцето и умря!

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x