Проф. Витанов: Мерките са пробити, картата със заболеваемост става от червена по-червена

Акценти

Проф. Витанов: Мерките са пробити, картата със заболеваемост става от червена по-червена

23395
на 15.09.2021
Проф. Витанов: Мерките са пробити, картата със заболеваемост става от червена по-червена
Автор:   ПИК

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си е от червена по-червена. Там друг цвят скоро няма да видим. Това прогнозира в социалните мрежи математикът проф. Николай Витанов.

препоръчано

Математикът отчита, че съгласно картата на риска по планана Министерството на здравеопазването, се вижда раздвижване в негативна посока. „Засега е леко. Затова вчера писах, че ще имаме глътка въздух (а не цяла цистерна с кислород). София град още е извън червената зона. Картата на риска по нашата методология също показва начало на негативно развитие. Виолетовото расте. В тези области човек вече трябва да е по-внимателен”, пише проф. Витанов.

Той уточнява, че базовото репродуктивно число днес е 1.194, което е  под 1.3.. Това означава, че обхватът на заразата продължава да се разширява.” Писах и казах вече, че мерките са пробити. Министерството на здравеопазването добре ги наложи, но като не се спазват, кел файда, дето има една приказка”, казва още математикът.

Той уточнява и че броят на областите с дифузно разпространение на вируса също леко нарасва - от 4 на 6.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 310
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това