Проф. Георги Рачев след апокалипсиса: Атмосферата почва да се стабилизира

Прогноза за времето

Проф. Георги Рачев след апокалипсиса: Атмосферата почва да се стабилизира

5395
на 06.09.2023
Проф. Георги Рачев след апокалипсиса: Атмосферата почва да се стабилизира
Автор:   ПИК

Това, което се случи вчера, се случва обикновено на 50 години или повече. Вчера почнахме с 70-90 литра до 7 сутринта, рядко е над тези места да останат такива силни валежи, те се местят, но сега останаха там, коментира по Би Ти Ви проф. Георги Рачев.

препоръчано

"Натрупа се феноменално количество дъжд, 330 литра на кв. м, страшно е. Тези суходолия, този специфичен климат, те стоят и си кротуват по 5-10 години. Аз на Градина за 40 години съм виждал 5-7 случая, където водата е изравяла капанчета, но толкова много вода от много време не е имало", коментира още професорът, като посочи, че такова голямо количество в района е падало последно в Ахтопол през 1994 г. - над 400 литра на кв. м.

"Някои от тези суходолия са засипани и продадени като места, което вече е нашия човешки принос. Природата обаче е безжалостна, нея не я интересува кой си. В Гърция всеки като ходи, вижда празни, но почистени дерета, за да изхвърлят водата към морето. Трябва да се съобразяваме с тези неща, навсякъде се срещат такива суходолия, които се пълнят с вода", обясни още той.

“Атмосферата почва да се стабилизира", успокои професорът.

"В Гърция - Волос, там е много страшно. В Турция също, там бяха потопени точно заради антициклона и топлия въздух - средиземноморския, богат на влага", допълни още проф. Рачев.

Той допълни, че в България не само по морето е така: "Миналата година разглеждахме това и в Карловските села, трябва да се съобразяваме“.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс
ПИК TV x
Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО) Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК