Проф. Герджиков, ако ви изберем, България няма да има първа дама, така ли? А ще има ли еднополови бракове?

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Проф. Герджиков, ако ви изберем, България няма да има първа дама, така ли? А ще има ли еднополови бракове?

561548
на 12.10.2021
Проф. Герджиков, ако ви изберем, България няма да има първа дама, така ли? А ще има ли еднополови бракове?
Автор:   Данка Радева

Ще коментираме най-интересното и конкретно засега интервю на проф. Герджиков, дадено пред Илиана Беновска и радио К2.

препоръчано

В него смущават няколко неща. Преди всичко двусмисленото отношение на почитаемия професор към тъй наречената „Истанбулска конвенция“. Според него по темата е нужен „сериозен дебат“. Между двете спорещи страни имало „надвикване“. Трябвало да се чуят всички мнения, даже „най-крайните“.

И никъде професорът не припомни, че с решение на Конституционния съд темата е приключена за България. Клаузите в този документ, насаждащ идеологията на джендъризма и идеите за еднополови бракове, противоречат на конституцията ни.

От думите на професора излиза, че ако стане президент, той би инициирал нова дискусия в обществото, което вероятно се харесва на американското посолство и „Отворено общество“ на Сорос, но за консервативните избиратели е притеснително.

Хубаво е кандидатът за президент да дава ясни и конкретни отговори, а не захаросани пустословия в стил лексикон.

„Да, за конвенцията съм“, „Да, приемам еднополовите бракове и осиновяването на деца от гейдвойки“ или обратното – „Не, не го приемам!“

Толкова ли е трудно да кажеш какво мислиш, какво чувстваш? Отговор от типа „ако отговоря, ще загубя половината си избиратели“ звучи немъжки и конюнктурно. Като бягство от отговорност. Съвсем в контекста на въпросната „конвенция“. И съвсем в контекста на крайно озадачаващата концепция "Не, сакън, аз не съм кандидатът на ГЕРБ, имам много несъгласия с тях..." и "ако е вярно за Мата Хари и чекмеджетата, е лошо, но ако не е вярно, е още по-лошо"?!

Не, професоре, НЕ Е ВЯРНО. Клевета е. Абсурдно и обидно към ония, които са ви издигнали, е да допускате публично хипотезата, че МОЖЕ И ДА Е ВЯРНО.

Друго притеснително. Професорът признава, че от 15 години е разделен с жена си. Негова работа, лична, ще кажете. Да не се бъркаме.

Да, но след като ще става президент на България, личните му работи стават обществени. Целият му интимен свят е под медийния прожектор в интерес на аудиторията. Така е навсякъде, винаги така е било и у нас. Която мома не иска да я щипят, да не се хваща за хорото.

Фактът, че проф. Герджиков е без семейство и жена до себе си, в никакъв случай не е актив. Омръзна ни от управници с неизяснени семейни отношения, с любовни тайни, с раздори у дома, защото това винаги рефлектира върху политическото им поведение.

Ако не си оправил първо собствената си къща, ако там няма мир и разбирателство, как ще оправиш държавата и съединиш народа?!

Излиза, че ако избере професора, България няма да има първа дама, така ли?

Веднага ще опонирате – да де, но то пък сега, като има, сякаш е по-добре…

И в двата случая не е добре. Нито когато жената липсва, нито обратното – когато присъствието й е хиперактивно, доминиращо, натрапчиво и обсебващо.

Въпросът е кандидадът да излезе честно и да разкаже за себе си, не да се измъква с „не закачайте семейството ми“. Няма как да не го закачаме…

А да разделя медиите още в първия месец от присъствието си в политиката на „жълти“ и „нежълти“, е груба грешка. Уж иска да обединява, но всъщност отсега разделя и етикира. Никой не е печелил битката с медиите, даже и жълти да са!

Изобщо - кофти пиар, много "брак", поне на старта. 

Сподели:
Бомба x
Домашни средства срещу косопад Домашни средства срещу косопад
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това