Вход
София
Времето в София 22 o C

Проф. Здравко Дунов разкри истината за "юридическото" образование на Мая Манолова, получено във Висшата комсомолска школа в Москва

Проф. Здравко Дунов разкри истината за "юридическото" образование на Мая Манолова, получено във Висшата комсомолска школа в Москва

на 14.09.2019
237874
67
Проф. Здравко Дунов разкри истината за "юридическото" образование на Мая Манолова, получено във Висшата комсомолска школа в Москва
Автор: ПИК
14.09.2019
67
237874

Докторът по философски науки и преподавател по философия в "Софийския университет" проф. Здравко Дунов, който предизвика лавина от коментари с анализа си за псевдоморала на медиите на олигарсите, вдигнали вой за "накърнената чест" на кандидат-кмета Борислав Игнатов, отново е на път да разбуни духовете.

Проф. Здравко Дунов за разправата с ПИК: Нравствени лицемери ни учат на морал!</p><p>

Проф. Здравко Дунов за разправата с ПИК: Нравствени лицемери ни учат на морал!

Докторът по философски науки и преподавател по...

на 07.09.2019

Професорът наля масло в огъня и с друг свой коментар - за комсомолската школа, завършена от Мая Манолова и за това, че кандидатката за столичен кмет не може да бъде адвокат с изкаран няколкомесечен курс. 

Този път проф. Дунов пише открито писмо до Калоян Паргов като допълнение към "комсомолското минало" на бившата омбудсманка, в което затвърждава тезата си, че тя няма право да упражнява професията на юрист. (Бр.р. Същото писмо е изпратено до Корнелия Нинова, Румен Гечев, Крум Зарков. "Никой отникъде НЕ възрази нито с дума, нито със звук на това, което съм написал", отбеляза проф. Дунов).

Ето какво пише проф. Здравко Дунов за псевдоюридическото образование на Мая Манолова: 

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми господин Калоян Паргов!

След кандидатирането на госпожа Мая Манолова за кмет на София се запознах с нейната биография, като се интересувах преди всичко от нейното образование.

За това мое запознаване ползувах общодостъпна публична информация, източник на която е лично госпожа Манолова.

1.

Относно нейното висше образование по специалността „история“, независимо от факта, че госпожа Манолова НЕ е посочила вярното институционално наименование на учебното заведение, което по време на нейното следване се е наричало „Висша комсомолско школа“, а не ИМ /Институт за младежта/, в момента пък се именува по трети начин, аз предполагам, че дипломата е била законно легализирана в България.

2.

Що се отнася обаче до нейното ВИСШЕ образование по ПРАВО и до нейната юридическа правоспособност, документите породиха у мен дълбокото съмнение в обстоятелството, че госпожа Манолова притежава ЗАКОННО висше образование по ПРАВО.

Защо се породи това съмнение?

Госпожа Манолова изобщо не е учила редовно като студент в специалност „ПРАВО“, защото тази специалност се изучава МИНИМУМ 9 /девет/ семестъра, а по-често дори 11 /единадесет/ семестъра. Тя се основава на своето висше образование по специалността „история“, независимо къде го е получила, за да се кандидатира и да се запише в ДВЕгодишен /1994 – 1996 г./ магистърски курс, тоест 4 /четири/ семестъра в УНСС /междувременно даже ВИИ „Карл Маркс“ ОФИЦИАЛНО, съгласно решението на Народното събрание, става УНСС едва през 1995 г./, след завършването на който курс твърди, че била получила званието „МАГИСТЪР по ПРАВО“.

САМО В ПИК: Професор доказа - Мая Манолова не е юрист и няма право да е адвокат

САМО В ПИК: Професор доказа - Мая Манолова не е юрист и няма право да е адвокат

Разкритието, че Мая Манолова има съмнителна диплома от...

на 09.09.2019

В своя публично известна публикация аз приведох нормативните документи с условията както за регистрирането като АДВОКАТ, така и за условията, които трябва да бъдат изпълнени по единните държавни изисквания за получаване на ЛЕГИТИМНО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ по ПРАВО и за получаване на ЮРИДИЧЕСКА ПРАВОСПОСОБНОСТ.

Госпожа Мая Манолова никъде не е посочила, че е следвала и завършила ПРАВО съгласно законите в държавата. Как е регистрирана като адвокат в Кюстендил, нямам нито понятие, нито дори представа.

Бих желал Вие да обсъдите този въпрос и да приведете доказателства, ако признавате, че госпожа Мая Манолова има законно висше образование по ПРАВО.

С уважение: доктор по философия на правото и доктор на философските науки Здравко Дунов /професор в пенсия/

Сподели:
Напиши коментар »
(67)
1
Не гласувайте за Мая Костинбродска. Тя няма висше образование.
2
Не ви ли свършиха л@йната, бе ПИКлювци? Това ли е позитивната кампания на Борисов?
3
Абе началници един път ми давате табелка 3aГeшeв другия път Прoтив Гeшeв... аз сега коя да нося и в коя тълпа да съм. И още нещо довечера на работа ли сме или на пpoтecта така и не разбрахме с колегите
4
Нека Манолова покаже дипломата си и да обясни изпитите по физическа подготовка и снайпер стрелба за какво служат в дисциплина историк.,за по-лесна легализация на кгб агент ,може би.
5
КМЕТ НА СОФИЯ.......... ГЪЛТАЙТЕ
6
Не гласувайте за Костинбродската шаврантия. Тя е започнала кариерата си като про**стит*тка.
7
Постоянно казва, че е юрист и за това беше и омбудсман. Тези органи, които са я назначавали и избирали, не са ли й искали диплома за юрист?
9
Tя и сега си е прост итутка и политическа пачавра,която ще отстрева и отвоюва страната от ЕС.
11
От къде ги кОПате тези незнайни и кой знае къде набедени професори не знам? Кой разумен и мислещ човек ще ви дава интервю, като знае какъв го€нярски сайт сте. Този дали знае, че е професор или си му пишете титли за тежест? Юрданка като има виШу Руска филология, какво направи за София, разнебити я както никой друг преди нея.
12
Ти още сега си издухал супата на миризливата червясала слива. А след изборите в Сибирския кeнeф
13
sestra..galeva.kostinbrotska..ste..izgubi..izborite....i..b.s.p......sasto..
14
Ами че то и ПОМАКА РЕЗИДЕНТ може да е изкарал Рабфак (работнически факултет) за летци щом успя да разбие самолет за 30000000 лв.
15
Майчето била по-изпечена лъжкиня и от Нинова! Друго си е да си учил в Москва. Там се е изпидепсала да лъготи така. Ама кой ли й се хваща на лъжите? Балъците.
16
nedelko NETI LI OMRAZNA DA PI6E6 EDNO I SA6TO NIAKOLKO PATI PREGLEJDAI KAKVO SI PISAL ZA DA NE POVTARIA6 ZA6TOTO SE IZLAGA6 S NATEGA4ESTVOTO SI
17
Тези от Позитано са също толкова учили висше колкото и Манолова, всичките им кетапи са менте. Трябваше да пратиш писмото в БиТиВиту на Кекимян, и той не е учил, но пък бил много честен - всеки път се изпотява когато си криви душичката, пъпчивата, в ефир, от сутрин до обед пет дни в седмицата.
18
е менте Зам. Председател на Н. С-ние, менте Омбудсман, менте софиянка от 6 м. с мераци за менте Кмет.на София.
19
Не се тревожи "професоре". Мая няма да бъде юрист, а кмет.
20
Болшевишка пача'вра!
21
МАЯ ЗНАЕ ЧЕ ЩЕ ЗАГУБИ , ЗАЩОТО Е НАХАЛНА И ТЪПА КАТО КУРНЕЛИЯ...........
22
ninova...kakvo..ste..govori..sled..zagobata..na..manolova...pak..lazi..i..licemerie..
23
ПИК , в подкрепа на статията и най-вече питането на Проф.Дунов , може да направите две неща: първо - да проверите каква и изобщо дали е легализирана някаква диплома на комсомолската снайперистка Мая Илиева / по бивш съпруг Манолова/ от московското школо и второ - документа който и е издаден от УНСС касъв точно е и ако е за Магистър по Право не е ли УНСС в нарушение на закона.
24
Ми. То в адвокатската колегия дето о е регистриран а сигурно има документ За правоспособноста и на адвокат Искайте го
25
Нинова - ТЕХНОИМПЕКС ! Йончева - пране на пари ! Манолова - без диплома ! Радев - Решетников, шпионски истории и какво ли не ....... , но децата им на запад ! Да ги бяха пратили да учат в Русия, да работат там, а не да се срамуват да покажат дипломите си от Съветския съюз . Вярвайте им, избирайте се ги, нека са ви живи и здрави , но защо искате отново България и София , да заприличат на сметище, режим на тока, опашки по магазините за мляко ..... дълъг е списъкът . Нали ???
26
Необходимо ли е да си завършил право, за да се кандидатираш за кмет? Ако е неправомерно назначена за омбудсман защо реакцията е едва сега? / а между другото тя си изпълняваше задълженията както никой омбудсман преди нея/. Не съм привърженик на Мая Манолова , но ми се струва несправедливо едва сега да и търсите и изваждате кирливите ризи.
27
Xа ха ха, с диплома за комсомолска мажоретка (гейша), с профил как да свиря на дърт член от политбюро, я направиха председател на парламента, защитник на народа и сега я тъкмят за градоначалник. Ха ха, без малко и прецидент да стане, ако не се бе намесил Решетката. На времето Чичолина стигна само до депутат, а тук още не е ясно, докъде може да я издигнат дебелите. Може и да задмине колежката си. ................................................................................ Само да попитам, защо Костинбродската пиростия, ще замени заплати от 8000лв. с три пъти по малка, и куп държавни привилегии, като на активен борец, ако не се кани да краде, какво друго! Да не би и нея да я изнудва с някакви снимки, от тъмното и минало, като годеницата на кандидата от Да България. Защото до последно казваше и се кълнеше, че няма да се кандидатира, и че проблемите на хората, са новото и амплоа, както и борбата с монополите, и хоп в дълбокото в услуга на червените олигарси и червената мафия и на същите тия монополи, а хората кучета ги яли. Също да попитам, какви постове е избрала за мъжа си, както и за мафиотите братя Галеви и контрабандиста Фози. Защо не ги е поканила в инициативния си комитет тях, и Мишо Шамара, с когото митингуваше за да даде шанс на Олегарски. Какви постове е предвидела за Пеевски, когото посочи за шеф на ДАНС, и за Дудука с когото организираха Костинбродския преврат. И не на последно място питам сестра Галевца, Какъв пост е подготвила, за търговеца на наркотици сводника мангал рапъра Ванко - 1, за когото измисли специален закон, с който го освободи предсрочно от затвора. За чалгарката Анелия, Криско, за човека на Иванчева хваната с подкуп, Вапцаров, както и за червените олигарси бр. Динев няма да питам. Няма да питам и за за легиона от олигарси и мафиоти с които си е имала работа, защото няма да ми стигне един живот. Ето това ви предлага червената латерна, управлението с марката на братя Галеви. Затова не вярвам, че ние софиянци ще изберем една проскубана червена коткудякаща кокошка, пред един трудолюбив и доказал се кмет. Кон за кокошка, няма как да стане...
28
МАНОЛОВА - КОМСОМОЛКА, ДЕМОКРАТКА, ЧЕ И ЮРИСТКА - СМЕХ
29
Борисов може ли да падне толкова ниско та да си купи кафява медия като тази!?
30
Една проверка от ДАНС винаги може да докаже какви са тези измислени дипломи и имала ли е право да изпълнява тези длъжности. Ако не-да си носи последствиято
31
Власт, евентуално ще има БСП, когато последния БСП-ар Умре! На Позитано са останали най-некадърните, неграмотни и недоучили крадци,грабители,приватизатори,заменкаджии, контрабандисти, купувачи на гласове, престъпници! Казано по-понятно на Позитано е шлаката на обществото! Масово са влезли с предимство и от РабФак в юридически институти, защото познаването на закона е първа работа на престъпниците! Моите университети на Горки е пътеводител на престъпната БКП/БСП!
32
Тоя тупан да ходи да чете лекции сред връстниците си в дом 'Минаха години, но животът е пред нас'.
33
отговор на коментар
До петия червен прошляк - няма да бъдИ!
34
Защо тази жена не си покаже дипломите ? Ако ги има , де . Щом не ги показва , значи лъже. И през всичките години е заемала постовете незаконно.
35
Какъв е този фалш птростсесоф с тяло на злобен и замислен пенсионер как ще прекара утрешните дни с пенсията си от крадения пенсионен фонд 30 год .от "власта" ?
36
Щом са я вписали за адвокат в Кюстендилската адвокатска колегия , там трябва да се търси диплома, ако има и то по Право, пълен курс на обучение- 5 години с положени три държавни изпита и отделно стаж в съда, който беше 1 година а сега е 6 месеца и после се държи изпит върху стажа. Трябва да се потърси отговорност от Висшия адвокатски съвет и там да се пита. Но най-голяма отговорност носи самата Манолова, която евентуално е измамила кюстендилската адвокатска колегия и дълги години незаконно е упражнявала професия. Това е престъпление но НК.
37
На Горно Нанадолнище ли?!? Даже и там няма да я изберат!
38
О той бил соросос (философ) и чака прибавка към пенсията си за да оживее .Да си учил още 6 месеца за шофьор за да взимаш по висока пенсия и да пушите пура .
39
отговор на коментар
Иска ли питане - много ясно, че може! Бoколyк е спонсор намбър уан на PIKчъpс ^_Иска ли питане - много ясно, че може! Бoколyк е спонсор намбър уан на PIKчъpс ^_^
40
Значи, когато говорим истината ни питат не ви ли свършиха лай..ата, а когото става въпрос за конкретното образование на Манолова се мълчи! Е, до кога и как ще я караме по-нататък?! Има или няма зъвършено юридическо образование Мая Манолова?! За да има такова, в легализираното копие в МОН трябва да е изписано точно това и нищо повече! Има ли тя такъв легализиран документ от бившия СССР, защото сага в България срещу заплащане можеш да давършиш каквато ти душа иска магистратура, но това НЕ Е висше образование, а само надграждане на автентичното висше образование като бакалавър!
41
сега се чудя какво образование имаше Симеон Сакскобургготски,че ни беше премиер?Явно-изискванията за кмет са много по-високи.
42
отговор на коментар
:-0 меpцеДEСКЕЕЕЕ, ти ли си мaааа, пarцал? Имам 77лв и 28ст, акo искаш ела при 'тaтко' ;)
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
44
gospodina profesor-kliukaer, ne napravi razsledvane kak gospoja fandachkova e kandidatstvala TOCHNO RUSKA GILOLOGIA i e rabotila kato uchitelka po ruski ezik, Kak pak tochno liubimia i predmet se okazva ruskia ezik. I s tova obrazovanie i spesialnost tia razpolaga s milioni levove na evrosaiuza,razbira ot proektirane,stroitelstvo,zdraveopazvane,obrazovanie,infrastruktuta i prochi i prochi i pri tova uspeshno po ocenka ka boko vinetutiov i gerb????!!!!
45
Интересно ми е че десни партии ще я подкрепаят....толкова са и десни. Разкриха се какви помия...ри са. А и тия дето гласуват за тях също.
46
Извинете Господа, но побликувайте коментара на № 43 и хората ще преценят, нецензурен ли е или не !!! Тогава закакво говорим, цензура или избирателно тълкуване !?!
47
Абсолютно си прав драги, защото ако циганката Нинова е от село Крушовица, то Костинбродската измамница Мая Манолова е от село Сапарево, Кюстендилско. Тежко и горко на майка България от такива политици като тия двете кокони- отрепки от кремълската колониална администрация в България...
48
ТЯ МАЯ И МЕХАНИК ВОДАЧ ЩЕ СИ ПРИПИШЕ ДИПЛОМ САМО И САМО ДА Е ФЕМИНИСТ И ЕМАНЦИПИРАН ПРОСТАК ...ЗНАЧИ МАЯ НЕ Е АДВОКАТ А МАША НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ...ЕЕЕМИ , ТАКА Е ..НИЩО СНРИТО НЕ ОСТАВА ....БРАТЯ ГАЛЕВИ И ТЕ ИМАЛИ ВИШУ !
49
Галева ...Галева ....Гааалеваааааа.....що лъжеш че си адвокат ма ...У....РОД ...С УРОДДД....?!
50
отговор на коментар
Ех, драги ми №11, от коя найам се допълзял, та видя София разнебитена? Израснал съм на улица ""Граф Ифнатиев", завърших гимназия в 6-то средно (тогава) училище, помня улицата с руините от бомбите на нашите "приятели", помня "паважа", малко по-добър от турски калдаръм, трамваите, за които един приятел твърдеше, че са с квадратни колела, и които като минаваха, сеизмографите на БАН отчитаха земетръс от поне трета степен по Рихтер... Това само за улицата, която всички ябанджии оплакват, как била ремонтирана. А това, че всичките ми близки, като идват всяка година от Германия и Австрия, се възхищават на промените, това няма как да го знаеш, заслепен от червена мъгла. Надявай се (надеждата умира последна, макар за десетина години отдавна трябваше да е ритнала камбаната), че червената актутитсорп ще стаме кметица...
51
отговор на коментар
Най-добре е бай Здравко да пише до прокуратурата, по-точно отдел Общ контрол върху законността във Върховна касационна прокуратура или директно до Главния прокурор. Те да извършат проверка дали има данни за престъпление при встъпването на Манолова като адвокат, не като омбудсман и после евентуално като омбудсман. За кмет не се изисква юридическо образование, но за адвокат- задължително, все едно гумаджия да стане лекар?!
52
Какъв дебил трябва да си, за да наричаш калинки хора, които са назначени с протекции като знаеш, че ти си същата калинка, дори и лъжеш за образованието си. Или по-скоро го нямаш. С какъв акъл се кандидатираш за омбуцман, като знаеш че нямаш квалификация за да заемеш този пост. Какво правим с документите, докладите и всичко друго направено през мандата на Мая Калинката, като тя е незаконно на този пост? Всичко трябва да се анулира. Тя си е мислила, че никой няма да разбера лъжата и. Да, амо не.Ако беше си кротувала като омбуцман, сега нямаше да е ясно, че е излъгала. но когато човек не знае кога да спре, така се получава. Хитрата сварак, с двата крака. Тука е ред на прокуратурата. Софиянци, това ли искате за кмет- лъжлива калинка с нелигитимно образовани. А как мислите ще ви управлява - с лъжи и змами. Не си причинявайте това.
53
До 27 коментар: Не Мая, а Татяня Дончева промени закона за Ванко1!!!
54
Имаше такъв филм -"Червената лястовица" - рускини (оказа се и българки-Манолова, Нинова...) , които са прибирани от съвсем млада възраст и обучавани като руски шпиони ,после внедрявани в чужди държави и често достигали завидни длъжности ( Нинова, Манолова ....) . Тези наши червени лястовици се ползват с явната подкрепа на Кремъл , дори не крият, че са точно "лястовици" !
55
Ще гласуваме за Майчето, а вие си гласувайте за малоумни пожарникари и селски учителки по руски.....ГЕЙберастка ИЗМЕТ.
56
ГЕЙберастките ПЕЕЕЕРАСИ си пишат глупости,и сами си ВЕРВАТ....хахахаха, ама МНОГО ЗАЛУПЕНИ ГЪ30ВЕ сте бе.ПЕЕЕЕРАСЧЕТА......ХАХАХАХАХАХАХАХА.....
57
ЦЯЛА СЕДМИЦА чакам да изпълня обещаното от мен в ПИК- да изям- отличната си диплома от най-славния Випуск "75 на ЮФ на СУ ?!~ако ММ има ЛЕГИТИМНО ВИСШЕ ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВА НИЕ. .Допълнително обещавам да изям публично цялата документация за продължаващия си 41-годишен АДВОКАТСКИ СТАЖ, ако ММ има поне един ден от 20-годишния адвокатски /?!/ стаж, който да е легитимен !!! /Забележка-да не би "легитимен" да бъде сбъркано с "легнало-тимен"/. Но щом компетентните органи не се сезират, за да се произнесат, то отправям гореща молба към "КОЛЕЖКАТА-АДВОКАТ" -ММ като не иска да се легитимира, то поне да ми се яви на едно дело, където обаче едва ли ще успее с НАХАЛНОТО си ВИТИЕВАТО ДРЪНКАНЕ. Тел. 0894-365-123
58
отговор на коментар
Заедно ли работихте ?
59
Та ние си имахме правосъден министър със съмнително образование /Ц.Ц./, та сега за кметския стол се сетиха! Ами измислете нещо по-актуално. Аз пък предлагам заседанията на МС да са в джипа МУ - така ще е на всякъде и ще следят всичко на място - без изненади.
60
Правописна грешка - това не са червени лястовици, не обиждайте красивите птици, тези двете Мая и НИНОВА СА ЧЕРВЕНИ КУКУВИЦИ.
61
Мая е патологична .лъжкиня - разследване до дупка!
62
Абе Дунов, разгеле сме набори, та в тая връззззка искам да те питаам, ти не си ли пял "Елате хиляди младежи...?" Не се прави, че не знаеш какво се изучаваше в Висшата комсомолска школа и какви специалности имаше. Като не признаваш магистратурата на Мая, защо я има и днес, и ти с това си вадиш хляба. И между впрочем ти кога стана професор? При кой ВАК? Професор преведено на български значи- учител.Това което си написал моййййте учители по математика, литература, физика, химия и физ.култура нигога не биха подписали!
63
София е дясна и никога няма да бъде червена
64
Професоре, по Вашата логика, който е неоспорима трябва и още много други лица, завършили подобни курсове (магистърски НЕЩО си) към УНСС, СА-Свищов, Благоевградския и тем подобни университети в този периовд и в момента заемащи висши държавни длъжности следва да си скъсат дипломите и хвърлят оставки. ПОДКРЕПЯМ!!!!!
65
Абе и тоя професор как ли е станал такъв! Дойдат избори и Бай ви Ганя се появява по всякакви медии. И след като си имаме начело на държавата един мафиот, не трябва да се говори за другите. То бива слепота ама чак толкоз не бива. И така наречените социалисти хич не ги харесвам ама сега е настъпил Боковия рай. Само дето хората се спасяват от тук нещо. Явно този рай е за негово величество и шайката му.
66
отговор на коментар
Тъй де, то, че се строи, строи се. Няма начин да не се натъкнеш на някой изкоп. Ама, че и се краде яко също е вярно. Дори и в Германия обаче няма две пейки с малко бетон около тях за 5500 евро.И на всичкото отгоре и работата и материала там е по качествен. И си представи какво ще се случи пак там, на някои, които си позволят примерно да слагат като пълнеж вар при асфалтиране на улица. И има ли такъв феномен както при нас, да правиш ремонт на магистрала още в първия месец след като е пусната в експлоатация.Или да правиш кръпка във кръпката и още една в втората. И не говорим за това, че примерно се резнат с по няколко см. платната от двете страни на магистралата и ред други нещица. Който е работил там има необходимия ценз, знае за какво иде реч. То май само едно нещо ни е наред в нашата държавица, да се джанкаме по форумите. Все пак това ни е национална черта май
67
отговор на коментар
Явно от опит го знаеш това гълтане но посерковците тук гледайки по цяла нощ порно каналите за какво друго да храчат-порно и посиране им е в зурлите
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 14003
архив

Двама влюбени. Тя му казва:
- Скъпи, много искам да сключим брак, обаче… в работата ще тръгнат едни клюки, хич не ми се иска да знаят, че съм омъжена.
- Добре, ако искаш – ще се оженим тайно. На никого няма да казваме.
- А ако ни се роди дете?
- Като порасне, на него може да му кажем.

няма нови новини
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
сега
2335
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Михаела Маринова разбива клишета - вижте как поп звездата тества любовта на футболист на ЦСКА с театър и симфоничен оркестър
x
ВНИМАНИЕ, ЖЕНИ: Ето как да свикнете след като любимият ви изостави
x