Проф. Михаил Константинов: Реалистична е само една коалиция след изборите

Епицентър

Проф. Михаил Константинов: Реалистична е само една коалиция след изборите

120583
преди 5 часа
Проф. Михаил Константинов: Реалистична е само една коалиция след изборите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Седем партии към момента влизат в 51-ото Народно събрание, според математика професор Михаил Константинов.

препоръчано

Той обясни, че според данните от последните социологически поучвания ГЕРБ се очертава да имат 70 депутати. Засега силите на "Възраждане" и ППДБ са изравнени. Двете формации са в битка за втора политическа сила силите им стигат за по 44 депутати.

Алиансът за права и свободи на Ахмед Доган все още води пред Коалиция "ДПС-Ново начало". Според проф. Константинов първите могат да вкарат 22 депутати, а Ново начало - 20. Математикът коментира пред "Труд", че до изборите съотношението най-вероятно ще се промени в полза на коалицията около Делян Пеевски.

По 20 депутати се очертава да вкарат също БСП и ИТН, пресметна проф. Константинов.

Той подчерта, че ако влязат тези седем формации, математически са възможни различни конфигурации за формиране на правителство, но практически само една от тях е възможна реално да се състои. И това е коалиция между ГЕРБ, ППДБ и ДПС-Ново начало.

"Политиката е география плюс математика, а когато се водят войни съвсем близо до теб, тогава единствено геополитиката е определяща при съставяне на правителство", подчерта математикът.

В последния работен ден на миналата седмица излязоха и данни на социологическата агенция "Маркет Линкс", според които в парламента ще влязат шест партии. Според тях ИТН с 3.4% на този етап изпадат от парламента.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО) ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК