Проф. Румяна Коларова: Рейтингът на Радев пада, не е герой като Петър Стоянов

Политика

Проф. Румяна Коларова: Рейтингът на Радев пада, не е герой като Петър Стоянов

183386
на 16.10.2020
Проф. Румяна Коларова: Рейтингът на Радев пада, не е герой като Петър Стоянов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

От самото начало  беше ясно, че алтернативата за управляващите беше  пълна капитулация, което е ясно, че е неприемливо. Липсваше възможност за посредничество. Нямаше кой да влезе в ролята не медиатор между двете страни. Президентът е човек, който може да намери решение. Но той  взе страната на протеста още от самото начало. Това заяви по БНТ политологът Румяна Коларова по повод политическата криза заради продължаващите протести.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

„Всичко се движеше в две паралелни реалности. Имаше два важни момента. Първият е фрустрацията на протестиращите. Напрежението обаче не води до нищо добро. А от друга страна имаше делегитимизация на властта. Но изследванията  показаха, че тази криза на делегитимизация  не е голяма. Правителството продължава да функционира“, коментира тя.

Коларова коментира настоящата ситуация и с оглед на COVID-кризата.

"Бързи избори под уличен натиск  означава, че държавата отстъпва и не действа политическа логика. Аз не съм съгласна, че няма предсрочни избори, защото България се управлява от олигарси. В Европа има много добро решение при такива кризи - експертно правителство. В  България обаче това решение няма как да сработи и не може да се случи", категорична е Коларова.

„Още от самото начало беше ясно, че опозицията говори с езика на протеста. Няма как да сравняваме сегашната ситуация с тази от 96-97 година, защото сега държавата е стабилна икономически, отпускат се средства. През 96-97 година  държавата беше фалирала. По онова време президентът  Петър Стоянов имаше рейтинг от над 90% и беше герой. Сега рейтингът на президента пада.“, заяви тя.

Коларова натътри, че в момента и в Европа е епохата на политиците популисти и не може да се окачват фатални развръзки.

Професор Коларова даде и доста любопитен отговор на въпроса докога  ще продължат протестите.

„Може да продължат и до изборите март месец. Спорът обаче вече е за неговата идентичност. Виждате вчера студенти от СУ протестираха, но спорът беше десет ли са или десетки. За самия протест пък спорът е дали са сто или стотици“ обяви тя.

„Проблемът на Радев е липсата на въображение и не може да даде реална политическа промяна. Президенъттъ Стоянов изигра много голяма роля в предишния протест. Това управление от самото начало управлява под натиск“, коментира нейният опонент  Христо Панчуков в студиото на БНТ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК