Вход
София
Времето в София 12 o C

Проф. Христо Мермерски: Луканката и суджукът причиняват рак

Проф. Христо Мермерски: Луканката и суджукът причиняват рак

на 08.01.2014
21058
29
Проф. Христо Мермерски: Луканката и суджукът причиняват рак

Ям само пилешко, колбаси - никога, а българките са красиви, защото ядат боб

Проф. Христо Мермерски е агробиолог с две докторски дисертации. Изнася лекции в САЩ, бил е съветник по науката, образованието и трансфера на технологии във Вашингтон. Автор е на 23 книги за здравословното хранене, преподавал е в наши университети.

 - След Коледните и Новогодишните празници и имени дни стомасите ни тежат от преяждане, проф. Мермерски. Какъв е вашият съвет?

Единственото спасение е в храните с високо съдържание на целулоза – те увеличават перисталтиката на червата. И помагат на организма да се освободи от отровите, с които сме го наблъскали. По празниците превърнахме стомасите си в цигански торби, в които напъхахме всичко.

- Организмът ни как търпи това?

- Мъчително. Първо се подува коремът и започват киселините. Идва ред на къркоренето на червата и запекът. Веднага трябва да се изпие един топъл разслабителен чай от „Майчин лист”, който ще освободи стомаха от натрупаното в него, помага и при махмурлък. Защото в дебелото черво има 4 трилиона бактерии и при преяждане и препиване се затормозява целият храносмилателен тракт.

- Но не всеки си пада по чайовете.

- Тогава съветвам един ден човек да се храни само с ябълки.Освен целулоза, те съдържат и пектин – той топи мазнините, протипоставя се на тежките метали и действа срещу натрупаните отровни химически съединения.

- Лекарите обаче най-често предписват хапчета при стомашни проблеми?

- В това е традедията. Защото всяко хапче има странични ефекти. Предлагам и друг вариант след преяждане – да си пие сок от ябълки, моркови, от ряпа. И най-важното - всеки ден човек трябва да хапва поне по 2 лъжици зеле – прясно или кисело. То предпазва от рак. Съдържа и витамин У срещу болки в стомаха. Преялите с тлъсти меса, луканки и суджуци, са събрали в него толкова много мръсотии, колкото не можете да си представите.

- Но луканката не се яде прясна, проф. Мермерски?

- Истината е, че при консумация на луканка или суджук, произведени преди 1-2 месеца, се образуват веществата нитрозамини със силно раково действие. Аз съм почитател на боба. Българинът едва ли знае, защо когато пости, организъмът му не страда от липса на белтъчини. Просто, защото фасулът съдържа 30% белтъчини, които изграждат костната и мускулната система и поддържат паметта, дават и енергия. Защо са хубави и умни българките? Защото ядат често боб и никога не са страдали от белтъчен глад. Вижте големите кореми и тънките крака на гладните деца в Африка – те са плод именно на белтъчния глад.

- Признавате ли за необходима храна месото, което е източник на белтъчини?

- Моят режим на хранене е много специален. Навремето изяждах по 2 шницела и 3 кебапчета наведнъж. Но ако бях продължил така, отдавна да съм на оня свят. Сега ям само пилешко, колбаси – никога. Изключение е да хапна някое кебапче, ако е прясно месото.

- А розова сланинка с крехка кожичка?

- В никакъв случай! Моя близка ми се обади по телефона: Христо, коремът ми се е подул, какво да правя? Попитах какво е яла. Ами с Кольо като си изпекли филийки, и нарязали една осолена сланинка с червен пиперец. Толкова било сладко... Коментарът е излишен.

- Защо, г-н професоре, всички вкусни неща са забранени?

- Аз не съм привърженик на крайностите, човек не бива да се лишава от нищо. Синът ми, който живее в Америка и вече има няколко научни титли, предлага компенсация на вкусотиите. Месото и някои продукти образуват много свободни радикали, които унищожават клетките в организма. Затова ако искате да хапнете една 200-грамова свинска пържола, непременно изяжте и гарнитура от 300 г пресни зеленчуци.

- Според вас българинът лаком ли е?

- Веднъж, когато работех в едно министерство, всички колеги отидохме на ресторант. Там ни поднесоха най-отвратителното нещо – голямо плато със шунка, луканка, кисело зеле, прясна салата, моркови. Все храни с абсолютно противоположен химичен и биологичен състав. Казах не сервитьора – няма да ги ям, дайте ми една супичка. Но колегите лапаха като луди. Можете ли да си представите каква каша се получаваше в стомасите им.

- Какво не бива да смесваме?

- Не ме разбирайте накриво. Не приемам крайността „разделно хранене”. Съпругата на един известен професор от НАТФИЗ един месец яла само телешко и получила жестока подагра. Грешка. Това е нелечимо заболяване със страхотни болки. Натрупват се кристали в ставите на човека.

- Значи диетите за отслабване разболяват?

- Точно така. След такава диета същата дама напълня два пъти повече. Въпросът с храненето е много сериозен.

- У нас вече има куп специалисти по диететика?

- Цинично е, че лечебните качества на храните не се изучават в нито едно висше медицинско училище! Лекарите не знаят кой хранителен продукт при какви заболявания може да бъде препоръчан. А имах пациентка, която се излекува от рак на дебелото черво с метастази, само с помощта на няколко лечебни храни. Обидно е, че ако попитате дори националния диетолог, ще премълча името на дамата, какви са лечебните качества на фасула или на зелето – тя не може да каже. Срамота!

Живял съм 10 години в САЩ. Там няма начин да станеш лекар, ако поне два семестъра не си изучавал хранителните продукти. С жена ми сме подредили 200 от тях, описвайки химическия и биологичния им състав. И какви болести могат да предотвратят или да лекуват. Вече 60 години в света съществува научно направление „Лечение чрез хранене”. Аз съм автор на книга на тази тема.    

След като имате толкова познания в областта на храненето, сигурно от нищо не боледувате, проф. Мермерски?

- Вече казах, че нямаше да ме има сега, ако не се придържах към лечебното хранене. Но мога да дам примери и с други хора, излекували се от заболявания, за които съвременната фармацевтика е безсилна. Да вземем високото кръвно налягане. Защо да се гълтат десетки видове хапчета, като чесънът, лимоните, канелата го нормализират.

- Друго какво лекувате?

- Тежка форма на колит. Имам лекарство, което струва само 7,25 лв. – от зехтин, мед и 2 пакетчета медицинска дъвка. Да не говорим за прополиса! При кървене на венците, нищо не може да спаси човек. Най-малкото пък пастите за зъби, за които лъжат, че лекували. Но когато венците се намазват 2 пъти дневно в продължение на 5 дни с тинктура от прополис, край на мъките.

- Последно – кои храни да изхвърлим от трапезата?

- Нито една! А да намерим начин да ги обединяваме така, че те да не съдържат толкова много отрови за организма ни. Пак ще се върна но споменатия осцерозен колит – мои пациенти 18 години ходеха кръв в тоалетните. Вече са здрави. Или гангрената... Съвременната медицина реже крайници, аз не, дори когато човек е в крайната фаза.

Лечението е просто – с билка, която изсмуква гнойта. Имах случай на пациент, единият му крак беше отрязан. Другият беше станал лъскав и черен от гангрена. Предложих да го лекуваме и го спасих. Същото правя и с хора с алергии, смятани за нелечими.

Докторите само ги тъпчат с хапчета, които ги приспиват. Вижте, когато природата ни е създала, тя се е погрижила и за здравето ни. Ние сме длъжни да вземем от нея това, което пази живота и здравето ни.  

Сподели:
Напиши коментар »
(29)
1
Този човек е агроном и професор по агрономия ,а практикува медицина без да има право. .Като е толкова умен защо не е завършил медицина ,кото се учи 6 години ,а агрономство ,което се взема с 30 изпита за 4 години и от най -големите идиоти?
2
"Проф. Христо Мермерски е агробиолог с две докторски дисертации"---ти прост ли си или да ,щом не правиш разлика между АГРОНОМ И АГРОБИОЛОГ ,и се поинтересувай по какво е защитавал докторски дисертации,а не да говориш глупости .Защото е прав, повечето химикали който пием под формата на хапчета се извличат от растения,и всеки стар човек ще ти даде поне 2 примера на продукти който не са съвместими (риба и яйца примерно) и много други.
3
В Америка учели поне два семестъра за храните. Това добре, ама като ги гледаме , че 70% от американците са дебели и разплути каква полза има от наученото? Хайде толкова да не се прехласва г-н професора по Хамериканците!!!
4
Приди 15 години се опирираха без кръвно срастване на пикумния мехур и червата но имам пак срастване като хапна ме боли подувам се или получавам спазми и отивам в таолетната .С големи проблеми правят ми изследване малко холистерола ми увиличен химлогобина ми малко нисък малко имам диабет.Незнам какво да правя от ляво имам идна тяжест.Моля за съвет
5
Таня, извинявайте, но Вие на майтап ли сте написала коментара или така си пишете и говорите? На диалект, с много правописни грешки и никакъв словоред!
6
ТАНЯ ДАНО ГИ ИМАШ ТЕЗИ НЕЩА И МУ СЕ ОБАДИ
7
Това което пише проф.Мермерски малко хора му вярват.Но се убедих ,че това е вярно.Съпругът ми миналата година му откриха рак на простатата с psa 33 единици.В продължение на 3 мес.не му изписаха никакви лекарства.Но той започна да се храни здравословно.Всеки месец си правеше кръвни изследвания ,като psa падаше с 10 единици .Затова аз твърдо вярвам ,че здравословното хранене е много важно за нас.
8
отговор на коментар
Това, че владеете правописа на литературния български език разбира се е чудесно, но ако бяхте с още една степен по - интелигентна и по-човечна, може би щяхте да предположите, че вероятно Таня не е българка, а например рускиня или българка от Бесарабия, както може да се предположи от изписването на някои думи и да не пишете излишни коментари.
9
Na maketi picheto prichinee rak
10
Омръзна ми да обяснявам по форумите за този хитрец на преклонна възраст! Човекът беше номенклатура от висшите етажи, аташе по селскостопанските въпроси , разбирай ТеКеЗе-сарските въпроси от близкото минало, а сега се изживява като народен лечител. Само вижте как се саморекламира, в предаванията си записва рецепти от зрителите, които после заедно със сина си издава на баснословни цени! Какво лекарство той предлага тук и то разрешено ли е по изисквания ред?? Престанете, знаещи и четящи хора сте, мили форумци!! От себеуважение не вярвайте на шарлатани!!
11
За хора със здравословни проблеми: Предаване на проф. Мермерски - "Храната-нашето лекарство" по ТВ Скат неделя от 16 ч ,сряда от 10.30 ч. за връзка със секретарката му: 02/ 8435030 пон,сря,пет от 13-17 ч. Проф. Мермерски не взема пари. Един от малкото останали истински българи.Да му дава Господ здраве и дълги години живот! Амин!
12
ДО МНОГОЗНАИКА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН ,А НЕ КАТО ТЕБ ЗАВИСТ ТАКАВА ,ПОНЕ СИ НАПИШИ ИМЕТО ,ЕИ,ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ
13
ДЖИНДЖИФИЛ ПЛЮС МЕД - УБИВА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ... КОПИРАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЕТЕ, МОЖЕ ДА Е НУЖНО НЯКОМУ! Получих преди дни от една особа от Сараево тази рецепта на базата на ДЖИНДЖИФИЛ + МЕД и ето ме сред "нормалните" , без болки хора. Женицата е имала карцином на ендокринна жлеза и е била на апарат 18 дни. Минала без операция и химиотерапия... и пращи от здраве. Съвестта ми ме задължава да споделя това с всички, които имат нуждаещ се от помощ познат! Ето и рецептата: - два по-големи корена джинджифил или 500 гр се обелват и рендосват на най-ситното ренде, може и с чопър, и се смесват с 1/2 кг домашен мед - сместа се консумира 3-4 пъти дневно по лъжичка. Да се ползва само НЕ-Метална Лъжица!ПЕРИОД 60 ДНИ. Първите резултати се усещат след 2 до 3 дни... - ПРОСТО И МЪРТВИТЕ ВДИГА! СПОДЕЛЕТЕ ДА НАУЧАТ ПОВЕЧЕ ХОРА!"АКО НЕЩО НЕ Е ЯСНО ЕТО ТЕЛЕФОНА-0895158337.!!!!!!МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ПРОФИЛАКТИЧНО НА 1 ГОДИНA ЕДИН ПЪТ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА
14
Приятел на проф. Хр.Мермерски ни показа как се прави реклама /11/ колко е хонорара и дава ли касова бележка?Литературен шедьовър. Перото на недодялко недодялков е неповторимо
15
отговор на коментар
Многознайка-това име е нарицателно, за човек, който нищо не знае, но говори като, че ли е наясно по въпроса.(Сама си се кръстила така-не аз). Какъвто е да е бил проф. Мермерски сега лекува. Като ви кажат докторите, че не могат да помогнат къде ходите? -При народни лечители, нали така? Те да не би да са завършили софийски медицински институт и да са доктори? Как ще съхраним знанието от на нашите предци и народните рецепти, ако не ги записваме, от уста на уста, а за да се разпространи това знание го издаваме в книги. Още хипократ е казал: "Вашата храна е вашето лекарство" Благодарете, че има кой да ви повтори тази мъдрост и все в някой живот ще оцените.
16
отговор на коментар
И от Тимбукту да е, ако беше "с още една степен по - интелигентна и по-човечна",можеше да го поясни, защото, господине, всеки има право на предположения, когато нещата са неясни,а не назидателно да размахва пръст!
17
отговор на коментар
Даже не е и агроном, а е специалист по селскостопански машини. Само обърканото състояние на нашето общество, позволява на шарлатаните да си развяват коня. В любимите му щати щеше да топли наровете, ако само загатнеше, да е дипломиран лекар с разрешение да практикува, че има пациенти и, че рецептите му лекуват нещо. Контролът в САЩ е изключително строг в това отношение.
18
Да се чете: "без да е дипломиран лекар, с разрешение да практикува"
19
В нормалните страни най-напред се поставя правилна диагноза,а след това се лекува. Лечението може да бъде по официални или алтернативни методи,но те не се противо- поставят едни на други.Хората,провеждащи лечение трябва да имат официална регистрация и да носят отговорност за пациентите си.Преди време всички аптеки бяха препълнени с така наречените билки на двама братя.Достигнаха годишен оборот от над 20 млн. лева.Един велик творец бе написал за пиянството на един народ.Ако аз събера народни рецепти от цял свят в няколко книги ще бъда ли по-велик от Мермерски ?В България е нормално журналистка да бъде министър на външните работи,а девойка с фалшива диплома да управлява фондове за 3 млрд.Много здраве на всички.
20
Само да допълня гореизложеното с пример от Китай.Там обучението по традиционна китайска медицина се провежда в медицинските институти и продължава 7 години.Едва след 20 годишен стаж се смята,че даденият лекар/лечител/ е добър.Мога да посоча примери от много други страни,но...........................за разумните е достатъчно.
21
Да сте виждали моделка да яде боб !
22
отговор на коментар
абе боклук мръсен...я се гръмни някъде
23
toq ne e v red edno ot nai ama nai-hubavite mezeta da pri4inqva rak.az li4no nemislq 4e e vqrno vutre ima samo naturalni produkti ako e domashno
24
Наскоро прочетох един материал, който ме накара сериозно да се замисля. Ето няколко цитата от него: „Природата ни е сътворила по уникален начин, предоставяйки ни възможност за самовъзстановяване. Никой и нищо не може да ни накара да приемем този дар насила. Всеки има право на избор, но и право на информация, за да го направи.“ „Природата е отредила човешкото тяло да работи съвършено, но само ако е в нейно равновесие. Извън този баланс, иначе перфектният ни организъм, не работи добре и задълго.“ „Голяма част от човечеството робува на псевдо традиции, загубило е природните си инстинкти и не се вслушва в интуицията си (но онази здрава интуиция, а не модела на храненето по навик).“ „Не очаквайте мъртвата, неестествена, силно видоизменена и рафинирана храна да нахрани клетките ви. Организмът ви не може да изгради качествена тъкан от този негоден градивен материал. Тогава как очаквате, с изтощена имунна система, недохранен и отровен организъм, да сте здрави? Такава „храна“ е несвойствена за човешкия вид и резултатът от вашето упорство, както е видно, не закъснява. Природата е сътворила най-добрия баланс, няма защо да го нарушаваме.“ „Не пренебрегвайте очистването на дебелото черво от наслоения и паразити, защото ще се самоотровите с голямо количество токсини. Самоотравянето и съпътстващите го заболявания се увеличават с годините. 95% от заболяванията и неразположенията са свързани със занемарено дебело черво. Не забравяйте – дебелото черво е огледало на човешкото здраве!“ За съжаление, на тия и много други очевидни истини, българският народ гледа високомерно и с насмешка. Защо ли? – Защото е порочен, инертен и забулен в предразсъдъци. Като прибавим към това и полуграмотен, предубеден, злобен... Е, мисля, че всеки един от нас си заслужава съдбата. Хей, събудете се! – Не съществува хапче-панацея, а съзнателно хранене.
25
Може ли този самозван професор да си покаже присъдените академечни звания? Няма ли някой медицинските експерт да му потърси отговорност за безбройните заблуди, които публикува? И понеже сме "разграден двор" , всеки си прави каквото иска, щом се отнася за ПАРИ. Мермерски е агроном, нито е професор, най-малкото лекар, с което се заблуждават хората.
26
Мермерски е агроном, което днес не е престижно и затова се нарича агробиолог. Много глупости говори, но това за яйцето и хипертонията идва в повече. Вероятно е сключил договор с "Градус" и оцетните производители. Не му вярвайте!
27
И аз не съм съгласен. Човека е хищник и няма проблем да яде месо. За сланината аз лично не я харесвам заради вкуса но като си спомня разказите на прабаба ми която е родена 1908 година, тя казва, че всеки ден си е яла препечена филия намазана със свинска мас. Защо почина на 94 години и до последно нямаше никакви кръвни, холестероли, главоболия и други гадни болести с които сегашните хора си живеят ежедневно? Яли са всичко което им се е ядяло и не са боледували от нищо.
28
Аз пък съм съгласна на 100 %. Баба ти не е живяла в тази мръсна среда, в която живеем днес. Баба ти не е яла ежедневно храни натъпкани с оцветители, емулгатори, консерванти, мононатриев глутамат и тн.. Едно време животът е бил много по-обърнат към природата. И такъв трябва и да бъде. Браво на проф. Мермерски, дано успее да отвори очите на хората! Аз се храня здравословно и откакто го правя се чувствам по друг начин. Растенията имат огромна сила върху човешкия организъм и е престъпно ако не я използваме. Наистина храната лекува и ако го приемем сериозно, ние ще направим голямо добро за самите нас. Много уважавам проф. д-р Тайс. Той е много голям билкар, няма да забравя как синът ми кашляше зверски като беше на 2. Дадох му сиропът на Тайс с теснолист жиловлек и детето спря да кашля, дробовете му се изчистиха, но и към днешна дата ( почти на 8 е ) никога не кашля повече заради дробове, бронхи. Аз самата го пих докато бях бременна и аз не съм кашляла заради дробове до сега. Престанете да обиждате и хулите, грехота е, хора като проф. Мермерски трябва да бъдат уважавани, защото това са хората, които наистина се грижат за нашето здраве. Освен книгите на проф. Мермерски, също много полезна книга е "Тялото жадува за вода" на д-р Ф. Батманжелидж.
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Идва зима, а аз съм пред дилема дали да си купя нови зимни гуми за джипа или за същите пари някакъв „Опел“ със зимни гуми?

няма нови новини
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
сега
1965
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Есенна депресия? Ето как да я преборите
x