Птиците в земеделските земи намаляват

Животът днес

Птиците в земеделските земи намаляват

3860
на 14.11.2021
Птиците в земеделските земи намаляват
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Птиците в земеделските земи са намалели с 25% спрямо 2005 година - първата година на преброяването им.

препоръчано

Според данните на Българското дружество за защита на птиците, тези цифри се доближават до най-ниската отчетена стойност от 2018-а и 2019-а.

Според Йордан Христов, който отговаря за наблюдението в Българското дружество за защита на птиците, причината е разораването на затревените площи.

“Има, както грабливи, така и зърноядни, и насекомоядни птици. Тук са и пъдпъдъкът и полската чучулига, керкенез, жълта стърчиопашка“, обяснява той пред БНР.

От дружеството за птиците припомнят, че дори и по европейската програма за земеделие земеделските стопани ще получават допълнителна субсидия към тази на площ, ако ползват по-малко торове.

Индексът, характеризиращ птиците в горите, продължава да нараства. Ръстът му е от 36% спрямо 2005 година.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК