Пулмолог: Младите няма да усетят COVID-19, но трябва да пазят възрастните

Здраве

Пулмолог: Младите няма да усетят COVID-19, но трябва да пазят възрастните

15255
на 11.07.2020
Пулмолог: Младите няма да усетят COVID-19, но трябва да пазят възрастните
Автор:   ПИК

Младите хора няма да усетят коронавируса, но апелът ми е да пазят своите родители. Това заяви пред БТВ д-р София Ангелова, пулмолог.

препоръчано

Тя допълни, че рисковият контингент са най-възрастните и хората, които имат придружаващи заболявания.

„Тях трябва да пазим, трябва да бъдем отговорни и дисциплинирани”, коментира доктор Ангелова.

Относно значително нарастващия брой на новозаразените с коронавирус през последната седмица д-р Ангелова коментира, че това се дължи на все по-честото струпване на хора на едно място.

 „Като лекар искам да призова хората да са наистина дисциплинирани и внимателни, за да няма повишаване на заболеваемостта. Сега говорим за заразени, но те не са болни. Основната цел е да не се разболяват хората“, призова още д-р Ангелова.

Тя апелира също да няма паника, защото тя е лош съветник и срива имунната система. По думите ѝ коронавирусът може да се разграничи от летните вируси само с изследвания.

 

 

Сподели:
Бомба x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Днес са уязвими половите органи - избягвайте секса ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Днес са уязвими половите органи - избягвайте секса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Антиваксърският министър Стойчо Кацаров прати заместника си на брифинг с медиите - търсят канали, за да имунизират повече роми (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Антиваксърският министър Стойчо Кацаров прати заместника си на брифинг с медиите - търсят канали, за да имунизират повече роми (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 201
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това