Вход
София
Времето в София 2 o C

Пуснаха оригинала на "Рибния буквар"

Пуснаха оригинала на "Рибния буквар"

на 27.11.2018
25336
0
Пуснаха оригинала на "Рибния буквар"
Автор: ПИК
27.11.2018
0
25336

Фототипно издание на „Рибния буквар“ дава възможност на читателите му паралелно с оригиналните текстове на д-р Петър Берон да следят и осъвременен превод на проф. Лилия Илиева.

Луксозното издание на „Буквар с различни поучения“ („Рибен буквар“) е дело на Сдружение „Българска история“ и е подкрепено от Фондация „Българска памет. Книгата е посветена на 220-годишнината от рождението на д-р Петър Берон, която отбелязваме през 2019 г.

Освен превод, с който да се улесни четенето, в изданието са включени и множество бележки под линия и богат предговор, които потапят читателя в контекста на създаването на този бележит труд, ограмотил цели поколения в миналото. Изданието е с твърди корици, а за улеснение страниците предлагат структурирано поднесена информация в отделни раздели, тъй като „Рибният буквар“ по начало има характер на цялостен курс за начално обучение, изграден по научна методика.

Лилия Илиева е професор по общо и сравнително езикознание в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Тя е преподавател по етнолингвистика и в ПУ „Паисий Хилендарски“. Била е лектор по български език и култура в Пекинския университет за чужди езици, Китай и е автор на множество публикации в български и чуждестранни периодични издания по въпросите на езикознанието.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15163
архив

Разговор в шотландско семейство: - Чудна работа, чисто нови чорапи и само за две години да се скъсат...

няма нови новини
Днес: 305
hot
най-четени новини в момента
сега
2382
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ето какви мерки взе Съветът по сигурността, свикан извънредно от премиера Бойко Борисов заради коронавируса (ОБНОВЕНА)
x
Ето от какво се страхуват мъжете в секса
x