Путин подписа указ: Русия ще оказва "хуманитарна помощ" на чужденци, несъгласни с политиката на своите страни, "налагаща разрушитални неолиберални установки"

Европа

Путин подписа указ: Русия ще оказва "хуманитарна помощ" на чужденци, несъгласни с политиката на своите страни, "налагаща разрушитални неолиберални установки"

31986
на 19.08.2024
Путин подписа указ: Русия ще оказва хуманитарна помощ на чужденци, несъгласни с политиката на своите страни, налагаща разрушитални неолиберални установки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът Владимир Путин подписа указ за предоставяне на "хуманитарна помощ“ на хора, които споделят традиционни руски духовни и морални ценности, се казва в документ на уебсайта на официалното издание на правните актове, предава РИА Новости.

препоръчано

Става дума за чужди граждани и лица без гражданство, които не са съгласни с политиките на своите държави, "налагащи разрушителна неолиберална политика“.

Според документа те ще могат да получат разрешение за временно пребиваване в Русия, без да вземат предвид одобрената от правителството квота и да представят документ, потвърждаващ владеенето на руски език, познаването на историята и основите на законодателството на страната.

На такива граждани ще се издават обикновени частни визи за период от три месеца. За целта те трябва да изпратят писмено изявление до руската дипломатическа мисия или консулска служба, в което посочват причините.

Държавният глава възложи и на МВнР да определи списък на държавите, налагащи неолиберални ценности. Този списък ще бъде одобрен от правителството.

Президентът даде един месец, за да осигури изпълнението на указа.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК