Путин размаха пръст на Запада за напрежението в Европа

Европа

Путин размаха пръст на Запада за напрежението в Европа

9972
на 22.12.2021
Путин размаха пръст на Запада за напрежението в Европа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Владимир Путин обвини Запада за ескалацията на напрежението в Европа, като посочи, че Западът е оценил неправилно изхода от Студената война, предава агенция Ройтерс.

препоръчано

Пред висши военни днес Путин предупреди, че Русия ще отговори “адекватно” на всяка западна агресия и ще продължи да развива армията си.

“Понякога човек си задава въпроса - а защо те правят всичко това в тези условия? Това не е ясно. Мисля, че е от еуфорията покрай победата в т. нар. студена война. И поради погрешна, невярна оценка на ситуацията в този момент и поради неграмотен, некоректен анализ на възможните развития”, каза Путин.

Той подчерта, че страната му е готова да предприеме военно-технически мерки в случай на приближаване на НАТО до нейните граници и отсече, че Русия има “пълното право” да постъпи така.

Путин изтъкна, че се надява на конструктивни преговори със САЩ и НАТО по исканията на Русия за гаранции за сигурност, като уточни, че те не са ултиматум.

Междувременно генсекът на НАТО Йенс Столтенберг днес отново призова да се проведе заседание на Съвета НАТО-Русия възможно най-скоро, още след предстоящите празници.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК