ПЪРВО В ПИК! Ангел Джамбазки в ексклузивно обръщение: Какво предстои след гласуването на пакета „Мобилност“? (ВИДЕО)

Икономика

ПЪРВО В ПИК! Ангел Джамбазки в ексклузивно обръщение: Какво предстои след гласуването на пакета „Мобилност“? (ВИДЕО)

10010
на 04.04.2019
ПЪРВО В ПИК! Ангел Джамбазки в ексклузивно обръщение: Какво предстои след гласуването на пакета „Мобилност“? (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Във видеообръщение в социалната мрежа българският евродепутат Ангел Джамбазки информира какво се случва оттук насетне след гласуването на пакета „Мобилност“ в ЕП, което се проведе днес.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Джамбазки описа как са били нарушени правилата за дневния ред и за подредба на предложенията. Гласуването започна по едни правила, а в средата прекъсна и се гласува анблок. Целта бе да не бъдат гледани нашите предложения в защита на превозвачите ни, обясни той.

Трите доклада по пакет „Мобилност“ са приети на първо четене. Няма второ четене! Тези документи не са влезли в сила! Не беше гласуван мандат за преговори – т.нар. триалог, това предстои да се случи в понеделник, каза Джамбазки.

Той призова всички български представители в ЕП да са на заседанието на транспортната комисия, организирани и мобилизирани да дадат отпор и да не бъде даден мандат за преговори.

Българският евродепутат Ангел Джамбази обясни и какво предстои в различните случаи:

„Ако транспортна комисия гласува даване на мандат, ще се опитат да направят гласуване на мандата на последната сесия на този мандат на ЕП в Страсбург, която е на 18 април. Междувременно правилата няма да са в сила, защото го няма триалога.“

Джамбазки заяви, че ще изпрати писмо до българското правителство с настояване да направи контакти с румънското правителство. България трябва да застъпи тезата, че не трябва този триалог да бъде проведен в края на председателството на Румъния на ЕС.

Ангел Джамбазки се ангажира, заедно с други български евродепутати, да подготви всички необходими документи и справки, които ще предостави на министъра на транспорта Росен Желязков и министър-председателя Бойко Борисов, с цел България да заведе дело в съда на ЕС в Люксембург. Трябва да сме готови и на тази стъпка, категоричен е той.

На държавно ниво трябва да се търси сътрудничество с всички засегнати от пакета „Мобилност“ страни.

Следващият мандат на ЕП ще е ключов за решаването на въпроса, затова е важно какви представители ще изпрати страна ни там, напомни в заключение на обръщението си българският евродепутат Ангел Джамбазки.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК